Besni'de Darbe Girişimine Tepki Okullarda Ders Olarak İşlendi

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine gösterilen tepki okullarda ders olarak işlendi.

İlçedeki okullarda öğrencilere, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' temasıyla 15 Temmuz 2016'da yaşananlar anlatıldı.

Besni Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, yazılı açıklamasında, 15 Temmuz gecesi Türkiye'yi darbe girişimiyle işgal teşebbüsünde bulunulduğunu belirterek, 'Bu teşebbüsü yapan vatan haini, asker elbisesi giymiş teröristler, ülkemizde yaşlı genç, kadın 251 insanı şehit ettiler ama bu hain teşebbüste bulunanlara karşı vatansever milletimiz meydanlarda, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuştır. O gün meydanlarda iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.' ifadelerini kullandı.

Yazar, Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainlerin ertesi gün akşam olmadan Türk milleti tarafından hüsrana uğratıldığını vurgulayarak, 'Bu darbe girişimi, milletimize, Meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir.' açıklamasında bulundu.

Neşet Yazar, şunları kaydetti:

'Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz. Bu vatan hepimizin. Vatanımızı seviyorsak, milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapacağız. Öğrenciysek öğrenciliğimizi, öğretmensek öğretmenliğimizi, memursak memurluğumuzu, esnafsak esnaflığımızı, çiftçiysek çiftçiliğimizi iyi yapacağız. Vatanımıza, devletimize, demokrasimize her şart ve durumda sahip çıkacağız.'

Kaynak: AA