Barzani-Demirtaş görüşmesinin ayrıntıları

Demirtaş başkanlığındaki heyet ile Mesut Barzani arasında 5 saat süren görüşmenin detayları netleşti.

Barzani-Demirtaş görüşmesinin ayrıntıları
HDP Heyeti Kuzey Irak'taki temaslarını sürdürüyor. Selahattin Demirtaşbaşkanlığındaki heyet, Mesut Barzanigörüşmesinin ardından bugün öğle saatlerinde, Hewlêr kentinde bulunan başbakanlık özel çalışma binasında, Başbakan Neçîrvan Barzani ile bir araya geldi. Heyetin Mesut Barzani'yle yaptığı görüşmenin detayları da ortaya çıktı.

BARZANİ'YLE 5 SAAT GÖRÜŞME


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti dün Irak Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani ile yaklaşık 5 saat süren bir görüşme yaparken, görüşmede yer alan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, ziyaretin her iki tarafından mevcut duruma itiraz ziyareti niteliğinde olduğunu söyledi.

BARZANİ DEMİRTAŞ'A 'KARDEŞİM', DEMİRTAŞ 'ABİ' DEMİŞ

Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yapılan ve Selahaddin'de bulunan başkanlık ofisinde gerçekleştirilen Barzani-HDP görüşmesini, görüşmede yer alan HDP'nin Diyarbakır Miletvekili Nimetullah Erdoğmuş değerlendirdi. HDP'li Erdoğmuş, Kürt yönetiminden aldıkları bilgiye göre, bugüne kadar başkanlık ofisinde Barzani ile yapılan en uzun görüşme olduğunu belirterek, 'Görüşme çok olumlu ve sıcak bir havada geçti. Tarafların birbirinden talepleri olmadı, çözüm, üslup, sorunların çözümü konusunda ne yapılabilir gibi konular ele alındı. Başkan Barzani başkanımız Demirtaş'a 'kardeşim' diye hitap etti. Başkanımız ise sayın Barzani'ye 'Abi' şeklinde hitap etti. Bu görüşme, tarafların yaşanan mevcut duruma itirazı olarak değerlendirilebilir' dedi.

'TÜRKİYE'DE BARIŞ SÜRECİNİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Barzani-HDP görüşmesi ile ilgili Barzani'nin Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada ise, görüşmede Barzani'nin kendi istekleri olmadan bölünen Kürdistan halkının mücadele vererek kimliğini koruduğunu belirterek, 'Şimdi kazanımları garantiye alma ve milletimizin sorununun gelişme dönemindeyiz, onun için savaşa değil barışa ihtiyacımız var. Savaş tahribatla sonuçlanıyor. Bir an önce savaşın durdurulması herkesin menfaatinedir. Eğer geçmişte süper güçleri eleştirdiysek, artık kendimizi eleştirme zamanı gelmiştir' dedi. Barışın sağlanması için herkesin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Barzani, 'Türkiye'de barış sürecinin yeniden başlamasını destekleyeceğiz, bunun için elimizden geleni yapacağız' dedi.
Kaynak: AA