Bakan Eroğlu Bitlis

Eroğlu, Bitlis programı kapsamında 6 tesisin açılışını yapacak, 15 milyon liralık 12 yatırımın da müjdesini verecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 6 tesisin açılışı gerçekleştirmek üzere Bitlis'e geleceği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun 15 milyon lira tutarındaki 12 ayrı yatırım müjdesiyle Bitlis'e geleceği aktarıldı.

Bakan Eroğlu'nun, Bitlis'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilecek 2 tesisin temel atma törenine katılacağı, 6 tesisin de açılışını gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bitlis'te düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimiyle, 15 milyon lira yatırım bedelli 8 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Ayrıca Sayın Bakanımız Bitlis Eren Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde, DSİ tarafından inşa edilecek Tatvan Göllü Göleti ile Hizan Koçluköy Göleti Sulaması tesisinin temelini atacak. Aynı merasimde yine DSİ tarafından yapımı tamamlanan 6 taşkın koruma tesisini de hizmete alacak.'

Bakan Eroğlu'nun, Bitlis'te 11 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 5 aileye Orköy sertifikası vereceği ifade edilen açıklamada, temeli atılacak tesislerle 5 bin 330 dekar zirai arazinin suya kavuşacağı kaydedildi.

Açıklamada, bu yatırımlarla bir ilçe ve 5 köyün taşkın zararlarından korunacağı, ayrıca hizmete alınacak tesislerle yılda 3 milyon 440 bin lira gelir artışı sağlanacağı vurgulandı.

Bakan Eroğlu'nın, programı çerçevesinde ayrıca 13 Eylül 2013 tarihinde Bitlislilere verdiği 42 milyon liralık 22 müjdeye ilave olarak, 15 milyon lira yatırım bedeline sahip 12 müjde daha vereceği bildirilen açıklamada, Eroğlu'nun, böylece son 4 yılda Bitlislilere 57 milyon liralık 34 müjde vermiş olacağı aktarıldı.

Açıklamada, 'Müjdeler arasında gölet, sulama tesisleri, taşkın koruma tesisi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma, Nemrut Kalderası Tabiat Anıtı ve Ramsar Alanı'na giriş ünitesi ve yöresel ürünlerin satılacağı ünitelerin tesis edilmesi ve 2 otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.' ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA