Ayvalık 24. Engelliler Şenliği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen, 24. Engelliler Şenliği başladı.

Açılışta konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, artık engellilerin ülke genelindeki binlerce iş sektörünün dışında belediye başkanı, kaymakam, vali, genel müdür konumundaki işlerde de var olması gerektiğini belirterek, bu konuda her türlü özveriyi kendilerine gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve hükumet yetkililerine teşekkür etti.

Ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dönemden geçtiklerini ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

'Ülkemizdeki tüm engellileri kucaklayan, her türlü sorununu çözmek için uğraşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, terör saldırıları neticesinde engelli kalmış tüm vatandaşlarımıza da kucak açacaktır. Atılan her bomba ve kurşunun ardından ülkede engelli sayısının arttığı unutulmamalıdır. Bu vesile ile ülkemizde yaşadığımız darbe kalkışması ve beraberindeki terör olaylarını şiddetle kınıyor, şehit olan vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet, yaralı olanlarımıza da acil şifalar diliyorum.'

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, her yıl 81 ilden gelen engellilerin Ayvalık’ta buluşmasından ve burada gönüllerince eğlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılışta yağan yağmuru engellilerin Ayvalık'a getirdiği bereket olarak nitelendiren Nazlı, 24.yapılan şenliğin uzun yıllar boyunca katılımı artarak süreceğini söyledi.

Açılışta konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, yeniden ülkenin dört bir yanından gelen engelliler ve aileleriyle buluşmuş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Engellilerin Ayvalık’taki şenlikleri yürekten benimsediğini ifade eden Gençer şunları söyledi:

'Her yıl Ayvalık’ta halkımızla birlikte kucak açtığımız engelli konuklarımız buradan öylesine güçlü bağlarla ayrılıyorlar ki, gelecek sene düzenleyeceğimiz şenlikler için takvim yapraklarını hızlı hızlı kopararak adeta gün sayıyorlar. Öyle ki, engelli konuklarımız şeytan sofrasının bile ismini kendilerine göre değiştirerek, 'aşk tepesi' adını koymuşlar. Bunun nedeni ise Ayvalık’taki şenliklerde tanışan engelliler şeytan sofrasında birbirlerine aşık oluyor ve evlenme kararı alıyorlar. Bu yüzden de buraya bu ismi vermişler. Belediye olarak ilçede geleneksel hale gelen şenliklere her zaman destek vereceğiz ve engellileri Ayvalık’ta buluşturmayı sürdüreceğiz. 24 yıldan bu yana şenliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen eski belediye başkanları ve emeği geçenlere teşekkür ederim.'

Konuşmaların ardından engelli gençlerin sergiledikleri halk oyunları beğeni topladı.

Şenliğin açılış seremonisi geleneksel engelli korteji ile sona erdi.

Açılışa, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, AK Parti ile CHP Ayvalık ilçe başkan ve yöneticileri, diğer protokol üyeleri ile yurt genelindeki 81 ilden gelen bin 200 civarındaki engelliler ve aileleri katıldı.

Engelli şenlikleri, Cumartesi gününe kadar çeşitli panel ve sportif faaliyetlerle sürecek. Şenlikler, engellilerin geleneksel kamp ateşi etrafında şarkı ve türkülerini seslendirilmesiyle sona erecek.

Kaynak: AA