Alevi Kültür Derneği Panelinde Kadının Önemi Vurgulandı

Urla Alevi Kültür Derneği Şubesi Kadın Kolları’nın Bademler köyünde düzenlediği panelde, Alevilikte kadının yeri ve önemi anlatıldı.

Alevi Kültür Derneği Panelinde Kadının Önemi Vurgulandı
Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu olan Bademler köyünün tiyatro salonunda düzenlenen panele, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP’nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı sendikacı Yaşar Seyman ve DSP eski Milletvekili Ayşe Gürocak katıldı.

Köy halkının da büyük ilgi gösterdiği panelde konuşan DSP eski Milletvekili Ayşe Gürocak, Aleviliğin vazgeçilmez bir dostluk olduğunu belirterek, Hz. Fatıma’nın kadın hareketinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Gürocak, “Aleviler laikliğin harcıdır” dedi.

"Kadın erkeğin eşitidir"

Büyük ilgiyle dinlenen panelde daha sonra konuşan Yaşar Seyman ise gönül meclisinde konuştuklarına dikkat çekerek Kerbela’dan bu yana aşıp gelmiş bu inancın sadece selamlanması gerektiğini belirtti.

Seyman, “Ben dağı taşı örgütlerim, bütün renkleri bir arada tutmayı başarırım. Aleviler tartışma kültüründen gelmektedir. Bizler her inanca saygılıyız” diyerek Alevilerin kadın konusunda büyük mücadele verdiğine değindi. Türkiye’deki alevi örgütlerine büyük görev düştüğünü de belirten Seyman, Hacı Bektaş’ın, "Kadın erkeğin eşitidir" sözünü hatırlatarak, Urla Belediye başkanı Sibel Uyar’ı da demokraside ve kadının önemi konusunda örnek kadın belediye başkanı olarak gösterdi. Büyük alkışlar eşliğinde konuşmasını sürdüren Seyman, "Yarin yanağından gayri her şeye ortağız. Demokrasi yaşam biçimimiz olmalı’’ diye konuştu.

Köy halkı tarafından katılımcılara, etli pilav ikram edildi.
Kaynak: İHA