AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “FETÖ’ye destek verenlere merhamet etmek 241 şehidimizin kanına ihanettir” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, halk günü toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Parti binasında gerçekleştirilen halk günü toplantısına AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve diğer patilerde katıldı.

Kahtalı 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra halk günleri toplantılarına biraz ara verdiklerini ve yeniden 15 günde bir düzenli bir halk günü toplantılarını şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.



AK Parti 2002 yılından bugüne hep farklılıklarla ön plana çıktığını belirten Milletvekili Şahin “Halk ile vekillerinin buluşmuş olduğu bir toplantı. AK Partinin diğer partilerden farkı da bir farkındalık oluşturmaktır. AK Parti 2002 yılından bugüne hep farklılıklarla ön plana çıktı. AK Parti özellikle milleti halkı önceleyen onların sorunları ile dertleri ile hem hal olmaya çalışan halk ile beraber bu işi omuzlayıp ülkenin menfaatleri için milletle beraber yürümeyi biz kendimize şiar edindik” şeklinde konuştu.

FETÖ soruşturmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, “2013 Aralık ayından sonra inadına bunlarla beraberiz diyecek kadar alçaklaşan insanlara bizim zerre kadar acıma kaybımız yok. 2013’e kadar bilmeyerek destek vermiş çocuklarını onların kurumuna göndermiş olanların ayıklanması için yeniden kamuda düzenlemeler yapılıyor. Ama kesinlikle ve kesinlikle aralıktan sonra onlara destek verenlere merhamet etmek 241 şehidimizin kanına ihanettir. Gazilerimizin yemiş olduğu kurşunlara ihanet etmiş oluruz. Onun için Allah rızası için hiç kimse biz siyasileri meşgul etmesinler” ifadelerini kullandı.

Malatya da yapılacak olan sivil havaalanı ile ilgilide konuşan Şahin, “Başbakanımızın da ifade ettiği gibi merkeze yakın olan askeri alanların il dışına çıkarılması noktasında çalışmalar yapılıyor. Bu konuda daha önce de bir girişimde bulunduk. Şuanda Battalgazi de bulunan Boran atış sahası diye bilinen ve kullanılan uçak sahasının sivilleşmesi için talebimiz olmuştu. O günkü Genelkurmay Başkanımızdan talep etmiştik. Şuanda gündeme gelen ikinci havaalanı için yine milletvekili arkadaşlarımızla beraber yapmış olduğumuz istişarelerde nereler yapılabilir diye istişare ettik. Arkadaşlarımız bir ön çalışma yapıyorlar. Bunları bakanımız ve diğer vekil arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. Eminim oraya 2 bir sivil havaalanı yapmakta başarılı oluruz. Hem stratejik açıdan önemli bir yer hem de Kuzey Çevre yolunun yapılması ile hem şehir içerisinde ulaşılabilecek hem de çevre illerin ulaşımına çevre yolundan dolayı rahat ulaşılabilinecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA