17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Festival kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasına başvurular sona erdi Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: 'Bin 930 fotoğraf, bu sene yarışmaya katılıyor'.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yıl 'Kültürel Miras ve Korumacılık' temasıyla düzenlenen 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında yapılacak '17. Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması'na bin 930 eser başvurdu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival kapsamında belgesel film ve fotoğraf dallarında yarışma düzenlendiğini belirterek şöyle devam etti:

'Belgesel yarışmasını profesyonel ve amatör olmak üzere iki kategoride yapıyoruz. Profesyonel kategoride bu sene 23 belgesel, 26'sı da amatör olmak üzere 49 belgesel film yarışmaya katılıyor. Türkiye'de belgesel filmcilik anlamında isminden söz ettiren bir jürimiz var. Yine Keimyung Üniversitesi Rektörü, Güney Kore Büyükelçisi, Ankara ve İstanbul'da görev yapan önemli akademisyenler jürimiz olarak görev yapacaklar.'

Fotoğraf yarışmasına katılımın bu sene yoğun olduğunu aktaran Aksoy, şunları söyledi:

'Bu sene rekor yeniledik. Her sene rekoru egale ediyorduk. 530 sanatçı bu yıl bize fotoğraf gönderdi. Bunlardan 100'ü yabancı fotoğrafçılar. Geçen yıl düzenlemiş olduğumuz 'Türk Dünyası Fotoğrafçıları Safarisi' yabancı fotoğrafçıların katılımı husunda bize çığır açtırdı. İlk kez 100 yabancı sanatçı fotoğraf gönderdi. Bunun yanında bu yıl dijital başvuru aldık. Bin 930 fotoğraf bu sene yarışmaya katılıyor. Cuma günü itibariyle değerlendirmeler başlayacak.'

Aksoy, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde düzenlenecek festivalin kültür ve sanat ağırlıklı olacağını kaydetti.
Kaynak: AA