'15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' Sergisi

Yalova Valisi Yılmaz: 'Biz bu ülkenin kuruluşuna değil ama kurtuluşuna tanıklık ettik'.

Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve demokrasi nöbetlerinin fotoğraflarla anlatıldığı '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' sergisi açıldı.

AK Parti Genel Merkezi Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından hazırlanan sergi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, serginin açılışında, o gece yaşananları, devlet-millet iş birliğini, bu sergide bir kez daha gördüklerini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da bu millete, bu devlete neler yapmak istediğini hep birlikte gördüklerini ve yaşadıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

'Bu ülkeyi bölmek için, nelere kalkışıp, nelere cüret ettiğine hep birlikte şahit olduk. Bu fotoğraflar da o kalkışmayı, o cüreti gösteren fotoğraflar. Şu an burada yağmur yağıyor ama o gece milletimizin üzerine kurşun yağdı. Meclisimiz bombalandı. Tanklar milletin üzerine sürüldü. Uçaklar milletin üzerine bomba yağdırdı ama milletimiz de onlara gösterdi ki biz bu ülkeyi kolay kurmadık, hiçkimseye de teslim etmeyiz. Burada tankların altına yatan vatandaşlarımızın fotoğrafları var. Elinde bayrağı ile göğsünü kurşuna siper eden vatandaşların fotoğrafları var. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Biz bu ülkenin kuruluşuna değil ama kurtuluşuna tanıklık ettik.'

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de hain kalkışmayı halkın önlediğini anımsatarak, 'Allah böyle kahramanları başımızdan eksik etmesin. Ülkemizde oynanan oyunların ne için oynandığını hepimiz biliyoruz. Birliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bu milletin sırtının yere gelmeyeceğini herkesin görmüş olması lazım.' diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da 15 Temmuz ve sonrasında çok zor günler geçirildiğini kaydetti.

FETÖ ve benzer çetelere, teröristlere nasıl cevap verildiğini herkesin gördüğünü dile getiren Öztabak, 'FETÖ ve iş birlikçi çeteleri millet bozguna uğrattı. Bugün ülkemizin bulunduğu durum, o günden çok daha güvenli. Memleketimizin geleceğini teminat altına almak için hükümetimiz canla başla çalışmaktadır. Sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol mensupları ve vatandaşlar darbe girişimi sırasında çekilen 70 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezdi. Sergi, 4 gün açık kalacak.
Kaynak: AA