Türkiye-Kazakistan Ekonomik İşbirliği

İki ülke kamu özel ortaklık alanında deneyimlerini paylaşacak.

ASTANA – Türkiye ile Kazakistan’ın kamu özel ortaklık alanında bilgi alışverişinde bulunacağı bildirildi.

Türkiye Ekonomi Bakanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinden oluşan 10 kişilik heyet, Kazakistan’da ilgili kurumların yetkilileriyle bir araya geldi.

DEİK Kamu Özel Ortaklığı (PPP) Komitesi Başkanı Eyüp Vural Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklama, Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığından bakan yardımcıları düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Hem özel sektör hem kamu kesimi, önemli deneyimlerimizi paylaştık. Görüşmelerde Türkiye ile Kazakistan’ın PPP projelerinin geliştirilmesiyle ilgili fırsatları değerlendirdik.' dedi.

Aydın, Türkiye’nin PPP alanında yaklaşık 10 yıllık deneyime sahip olduğunu hatırlattı.

Eyüp Vural Aydın, Kazakistan’da yeni altyapı yatırımlarının PPP modeliyle hayata geçirileceğini ve bunun için Türkiye’nin hem kamu hem de özel sektör deneyimlerinin önemli olduğunu vurguladı.

Görüşmelerde Kazakistan devlet kurumlarından temsilcilerin sağlık, enerji ve ulaştırma alanındaki projelerin sunumunu yaptıklarına işaret eden Aydın, 'Önemli bir başlangıç oldu. Bugün başlatılmış olan işbirliği süreci önümüzdeki dönemde artarak devam edecek. Türk şirketleri PPP deneyimlerini aktaracaklar ve Kazakistan’da gerçekleştirilecek projelere birlikte girmiş olacaklar.' ifadelerini kullandı.

Türk heyetinin, yarın Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanlığı Kamu Özel Ortaklık Kurumunun toplantısına katılması bekleniyor.

Kaynak: AA