Türk Mutfağını Belgeselle Anlattılar

Dünyaca ünlü şefler Roca kardeşlerin Türkiye'deki gastronomi çalışmalarından oluşan 'The Turkish Way' adlı belgesel filmi, San Sebastian Film Festivali'nde tanıtıldı.

İspanya'nın en önemli sinema etkinliği olan San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nde dünyaca ünlü şefler Roca kardeşlerin Türkiye'deki gastronomi çalışmalarından oluşan 'The Turkish Way' adlı belgesel film tanıtıldı.

Garanti Bankası'nın en büyük hissedarı BBVA'nın sponsorluğunda 2015 yılında yapılan gastronomi turnesi kapsamında Türkiye'ye gelen Roca kardeşler, buradaki tecrübelerinden hazırlanan belgeseli San Sebastian Film Festivali'nin yemek sanatıyla ilgili bölümünde tanıttı.

'Dünyanın en iyi restoranı' unvanına sahip İspanya'nın Girona kentindeki 'El Celler de Can Roca' adlı restoranın sahibi ve şefleri olan Joan, Jordi ve Josep Roca kardeşler, İzmir'den Kapadokya'ya kadar dolaştıkları Türkiye'deki gastronomi çalışmalarını yönetmen Luis Gonzalez ile belgesele döktü.

Belgeselin tanıtımında konuşan Joan Roca, 'Türk mutfağının başlıca şefleriyle birlikte Türkiye'de olmak çok güzeldi. Çok fazla şey sunabilen bir ülke. İnanılmaz tarihi değerlerle kültürlerin birleştiği bir yer. Doğu ve Batı arasındaki bu birliği anlatmak bize çok ilginç geldi. Türkiye, çok ilginç bir gastronomi hareketine başlıyor.' diye konuştu.

Türkiye'deki ziyaretleri sırasında, İstanbul'da sundukları menünün devamını getirip kendi restoranları 'El Celler de Can Roca'da da benzer sunumu yapmaya başladıklarını ve bunun ilgi gördüğünü ifade eden Joan Roca 'Gastronominin güzelliği işte bu.' şeklinde konuştu.

Öte yandan 2-5 Ekim'de San Sebastian'da yapılacak 18. Gastronomi Günleri'nin onur konuğu Türkiye ve Macaristan olacak. 5 kıtanın gastronomi kültürlerinin tanıtılacağı etkinliğin açılışında Türk şeflerden Mehmet Gürs, Maksut Askar, Kemal Demirasal, Deniz Şahin ve Cüneyt Bey sunumlar yapacak.

Kaynak: AA