Turizmin Kalbi Mersin'de Atacak

Akdeniz’deki ülkeler arasında turizm hareketini artırmak adına iki yılda bir Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından organize edilen Akdeniz Turizm Forumu-MEDITOUR 2016, bu yıl İçel’de düzenleniyor.

Turizmin Kalbi Mersin'de Atacak
Bu yıl 7.’si gerçekleştirilecek olan ’MEDITOUR 2016’nın ev sahipliğini ise İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yapacak. 28 Eylül akşamı düzenlenecek açılış kokteyli ile başlayacak olan organizasyon, 30 Eylül Cuma günü St. Paul Kilisesi’nde okunacak MEDITOUR 2016 deklarasyonu ile sona erecek.

MTSO’dan yapılan açıklamaya göre, organizasyon süresince İçel, Akdeniz Kurvaziyerler Limanlar Birliği Başkanı, Dünya Oteller ve Restoranlar Birliği Başkanı, Dünya Turizm Örgütü temsilcileri gibi sektörün önde gelen isimlerinin buluşma noktası olacak.

MEDITOUR 2016, Akdeniz Bölgesi’nde turizm sektöründe kilit rol oynayan karar alıcılar ve sektör temsilcileri arasında işbirliğini geliştirmeyi ve Akdeniz’i vazgeçilmez ve sürdürülebilir bir destinasyon haline getirmek amacıyla somut öneriler ortaya koymayı amaçlıyor. Bu kapsamda organizasyon, ‘Akdeniz’in Yükselen Destinasyonları ve Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz’ sloganıyla düzenleniyor. ASCAME’nin 23 Akdeniz ülkesinden 300’ü aşan sayıda üyesi ve sektör temsilcilerinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlarına da ev sahipliği yapacak Forum, gerek oturumların tasarımı, gerekse foruma paralel olarak yer alacak etkinliklerle, geçmiş senelerde Akdeniz turizminin iddialı şehirlerinde gerçekleşen diğer organizasyonlara fark yaratmayı hedefliyor.

Hazırlık çalışmaları Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından takip edilen etkinliğe destek veren başlıca kurumlar arasında, ulusal düzeyde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Hava Yolları ve SKAL International yer alıyor. Etkinliğe yerel düzeyde ise İçel Valiliği, İçel Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı destek veriyor. Öte yandan organizasyon süresince yerel değerlerin tanıtımı da hedefleniyor. Bu bağlamda, organizasyonun açılış kokteyli, fotoğraf sanatçıları Mehmet Miras’ın carettalar, Mustafa Ercan’ın Kelebekler ve Dr. Lutfi Altunsu’nun kuşlar fotoğraf sergisi eşliğinde gerçekleştirilecek.

Turizm Bakanları ‘Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz’i tartışacak

MEDITOUR çerçevesinde düzenlenecek ve Turizm Bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek oturumda, turizm sektörünün Akdeniz ülkelerindeki karar alıcıları, kuzey ve güneyi ile bir bütün olarak Akdeniz’in nasıl tek ve güçlü bir destinasyon olarak yükselebileceği, rekabet gücünü nasıl artırabileceği ve bunun sürdürülebilirliğinin nasıl sağlanacağını tartışacak.
Kaynak: İHA