TASD Başkanlığına Süleyman Gürsoy Seçildi

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığına Süleyman Gürsoy seçildi.

Dernek açıklamasına göre, Ali Murad Kızıltaş'ın divan başkanlığını yaptığı TASD Olağan Genel Kurulu'nda, Süleyman Gürsoy ile Hüseyin Çetin'in listeleri oylamaya sunuldu. Toplam 98 oyun kullanıldığı seçimde, Süleyman Gürsoy'un listesi 55 oy aldı. Bu sonuçla TASD'ın yeni başkanı Süleyman Gürsoy oldu.

Gürsoy'un başkanlığında, 2016-2018 döneminde görev yapacak yeni TASD Yönetim Kurulu da 'Muharrem Erdoğan, İmdat Çalışkan, Hüseyin Ata, Doğan Özünal, İsmail Topbaş, Ferzat Erdebil, Mehmet Özalp, Ferhat Tanrıverdi, Bekir Aydın, Sabur Endican, Hakem Gülşen, Gürsel Kahraman, Yusuf Dadaşoğlu, Attila Ülkümen, Umut Deveci, Cumali Çağlarer, Oktay Şamdanlı' isimlerinden oluştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gürsoy, Türkiye genelinde 18 bin işletmeye sahip ayakkabı sanayini daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını kaydetti.

Türk ayakkabı endüstrisinin üretim, tasarım ve pazarlamada dünya devleriyle yarıştığını belirten Gürsoy, şunları kaydetti:

'Çin'in lider olduğu dünya ayakkabı üretiminde Türkiye yıllık 350 milyon çiftle 7'nci sırada yer alıyor. Türkiye olarak yılda yaklaşık 170 milyon çift ayakkabı ihracatı yapıyoruz. Bunun sonucunda geçen sene 672 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl, bu rakamı daha da yukarılara taşımak için yoğun çaba harcıyoruz. Ocak-ağustos arasında ihracatımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 506 milyon dolara yükselttik. Hedefimiz, yıl sonunda 800 milyon dolar çıtasını aşıp, ayakkabı ihracatını ithalatın önüne geçirip bu makası kapatmak.'

Kaynak: AA