Suriye'deki İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Biz Ümmetiz Platformu ile Avrasya Vakfı tarafından Halep'e yakın köyler ve İdlib kentindeki aileler için un ve giysi yardımı gönderildi.

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfınca temin edilen yardım malzemeleri, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kamyonet ve tırlarla yola çıkarıldı.

Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki ailelerin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Halep'te saldırıların sürdüğünü ve yardımların tam olarak merkeze ulaştırılamadığını anlatan Altıntaş, 'Halep'e yakın köylere destek olmaya çalışıyoruz. 25 ton unu bölgeye uğurladık. İnşallah sorun olmadan bölgedeki insanlara dağıtımı gerçekleşir.' dedi.

Yardımların bir bölümünü de İdlib'deki çocuklar için gönderdiklerini belirten Altıntaş, 'Suriye'de savaş sürdükçe yaşamın zor koşulları da devam ediyor. Yeni eğitim yılı için çocuklara dağıtılmak üzere 4 bin kıyafet ve 300 çift ayakkabıyı İdlib'e uğurladık. Önümüzdeki günlerde yardımlara hız vereceğiz.' diye konuştu.

Yardımları taşıyan kamyonet ve tırlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye uğurlandı.
Kaynak: AA