Soğanda'dan İş Bırakma Eylemine Tepki

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, iş bırakma eylemine tepki göstererek, "FETÖ ve PKK halkımıza kan kusturuyor" dedi.

Soğanda'dan İş Bırakma Eylemine Tepki
Açıklamalarda bulunan Soğanda, belediyenin en temel hizmetlerinden olan temizlik ve ulaşım hizmetinin belediye tarafından halka ceza kesilir gibi yerine getirilmemesinin kabul edilir bir yanı olmadığını ifade etti.

Devletin FETÖ ve PKK terörüne karşı vermiş olduğu mücadeleye de değinen Soğanda, "15 Temmuz hain darbe girişimi ve atanan kayyumların ardından PKK terör örgütünün düğmeye basması ile birlikte yaptığı hain saldırıların ardından devletimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü operasyonlar, bugün halkımızın herkesimi tarafından destekleniyor. Bölgemizde maalesef ki FETÖ ve PKK terörü halkımıza kan kusturuyor. Devletimiz tarafından da bu terör örgütlerine destek verdiği belirlenen bu dört belediyeden el çektiriliyor. Geçtiğimiz günlerde ilimiz İpekyolu, Edremit, Özalp ve Erciş belediyelerine kayyum atanmış ve göreve getirilen vali yardımcıları ile kaymakamlar bölge halkı tarafından sevinç ve umutla karşılanmıştır. Halkın hizmet beklentisini gören büyükşehir ve onun üst aklı bir basın açıklamasında çalışanlarını zorla oraya getirerek, hatta yoklamaya tabii tutarak kayyuma tepki göstertiyorlar. İş bırakma eylemi ile kendi halkına zulüm eden belediye, bugün İpekyolu, Edremit ve Erciş ilçelerimizde belediyenin asli görevi olan temizliği ve ulaşımı keserek içler acısı bir tabloyu gözler önüne seriyor. Göreve geldikleri günden bu yana bir tek çöpleri alan belediye, işi tamamen bırakarak tam anlamıyla halkını cezalandırıyor. Devlet PKK terörünün üzerine gitti diye halkın hizmetindeki belediye, otobüslerini bile çalıştırmayarak vatandaşı mağdur ediyor. Fakat gerekirse biz halk olarak çıkıp sokaklara çöpleri alırız. Sözde grev ile vatandaşlarını mağdur edenlere de bu halkın gereken cevabı en güzel şekilde vereceğine inancımız tamdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA