Servis Aracı Olmayan Çocuklar Okula Gidemedi

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kepenekli ve Çakmaklı Mahallelerinde yaşayan ve 10 kilometre uzaklıktaki Adiloba İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören yaklaşık 50 öğrenci servis aracı olmadığı için ilk gün okula gidemedi. Taşımalı eğitim dışında tutulan 50 öğrenci velileriyle birlikte duruma tepki gösterdi.

Servis Aracı Olmayan Çocuklar Okula Gidemedi
2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlamadan Saruhanlı Kaymakamlığı, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı MASKİ Koordinatörlüğü’ne Kepenekli Muhtarı Adil Karadağ aracılığı defalarca yazılı ve sözlü müracaat edilmesine rağmen öğrenciler için talep edilen servis aracı bulunamadı.

Ortaya çıkan durumdan rahatsızlık duyan bir veli, "Çocuklarımız bugün servis gelecek diye yol gözledi. Ama servis gelmedi, gelmeyecek de. Cocuklarımızın güvenli şekilde okullarına gidebilmesi için devlet yetkililerinden taşımalı eğitimin gereklerinden olan servis aracı istiyoruz" dedi.

"Servis istedik MASKİ’ye yönlendirdiler"

Okulların başlayacağı güne kadar ilgili yerlere defalarca müracaat etmelerine rağmen nasihat dışında hiç bir yardım göremediklerini anlatan Kepenekli Muhtarı Adil Karadağ, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorunumuzu iletmek için gidiyorum beni MASKİ Saruhanlı Koordinatörlüğüne yönlendiriyorlar. MASKİ’ye gidiyorum, ’biz servis işi yapmıyoruz’ diyorlar, haklılar da. Milli Eğitim Müdürlüğü çocuklarımızın büyükşehir belediyesine ait araçlarla okula gitmelerini istiyor. Okul saati ile minibüslerin saati bir birini tutmuyor. Öğrencilerimiz sabah bir saat erkenden okula gitmek, dönüşünde de 2-3 saat minibüs beklemek zorunda kalacak. Önümüz kış ve soğuklar bastıracak. Bu çocuklar minibüs beklerken yollarda hasta olacak" dedi.

"Çocuklar tıkış tepiş halk otobüsüne mi binecek"

Yaklaşık 50 öğrencinin eğitimciler tarafından halk otobüsüne binmelerinin telkin edildiğini belirten Muhtar Adil Karadağ, "İki mahalleden yaşları 7 ile 11 arası yaklaşık 50 öğrenci, diğer mahalle sakinleri ile birlikte aynı araca binecek. 10 kilometreye yakın bir yol kat edecek. Bu çocuklar büyük insanlar arasında ezilecek, ayakta seyahat etmek zorunda kalacaklar. Buradan yetkililere sesleniyorum, aynı durum sizin çocuğunuzun başına gelse siz ne yapardınız? Çocuğunuzu okula gönderir miydiniz?" diye tepki gösterdi.

Milli eğitimden açıklama

Öte yandan, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Büyükşehir Yasasının ardından belediye tarafından otobüs seferlerinin yapıldığı yerleşim yerlerinde taşımalı eğitim için ihaleye çıkılmadığını, belediyenin otobüs seferinin olmadığı mahallelerde taşımalı eğitim verildiğini anlatarak, sorunun kanundan kaynaklandığını anlattı.
Kaynak: İHA