Şanlıurfa OSB Yatırımcının Gözdesi

Türkiye’nin en büyük sanayici kuruluşlarından birisi olan Sabancı Holding Şanlıurfa’da yatırım yapma kararı aldı.

Şanlıurfa OSB Yatırımcının Gözdesi
Hükümetin desteklediği ve teşvik yasasının en avantajlı ili olan Şanlıurfa’ya yatırımcıların ilgisi devam ediyor. Şanlıurfa Valisi Güngör Aziz Tuna’nın yerli ve yabancı yatırımcılara olan çağrısı üzerine Sabancı Holding yönetimi Güneydoğu’ya yatırım yapmaya karar verdi. Sabancı Holding yönetim kurulu üyesi Emine Sabancı ve Ak Bank Yönetim Kurulu üyesi Sedef Fatma Korkmaz, Şanlıurfa’da 20 Milyon TL’lik bir yatırım yapma kararını aldılar.

Yatırımlarını hayata geçirmek üzere Şanlıurfa’ya gelerek burada bazı temaslarda ve incelemelerde bulunan Sabancı Holding Finansal Hizmetler Koordinatörü Ak Bank Yönetim Kurulu üyesi Sedef Fatoş Korkmaz, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile görüştü. İş kadını Korkmaz ve beraberindeki heyeti ağırlayan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Şanlıurfa’ya yatırım yapan herkese kapımız sonuna kadar açık” dedi.

Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinde de incelemeler yapan Sedef Fatoş Korkmaz ile beraberindeki heyete her türlü desteği vereceklerini belirten Vali Tuna, “Gerekli kurumlara da konuyla ilgili talimat verdim. Şanlıurfa var olan potansiyeli ile yatırımcılar için bir cazibe merkezidir. Tarım ve tarıma dayalı sektörler, Turizm ve hayvancılık alanında büyük sanayiciler için ham madde sorunumuz yok, ciddi anlamda istihdam edilecek insan gücümüz var, Sabancı Holdingin yapacağı yatırım Şanlıurfamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

20 Milyon TL’lik yatırım olacak

İlaç sektöründe faaliyet vermesi planlanan yatırımla ilk etapta 20 Milyon TL’lik yatırımla 50 kişinin istihdam edilmesini hedeflediklerini belirten Ak Bank yönetim Kurulu üyesi Sedef Fatma Korkmaz, “İlk etapta Şanlıurfa’ya ilaç sektörü ile gelmek istiyoruz, Şanlıurfa uzun süredir yatırım için gündemimizde yer alıyordu, hükümetin ve Valiğin yatırım çağrısı üzerine Şanlıurfa’da bazı fizibilite çalışmalarımız oldu, inşallah yakın zamanda düşündüğümüz projeyi hayata geçiririz” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa OSB’de incelemelerde bulunan Sedef Fatoş Korkmaz ve beraberindeki heyet OSB’den sorumlu Vali Yardımcısı Uğur Sezer ve OSB Bölge Müdürü Oktay Yaşar’la da görüştüler.
Kaynak: İHA