Samsun'da Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Samsun'da, telefonla aradığı kişiyi FETÖ/PDY terör örgütü bağlantılı olduğunu söyleyerek dolandırdığı iddia edilen şüpheli, gözaltına alındı.

İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden Lütfiye Kılıç'ı telefonla arayan Mehmet B, kendisini polis olarak tanıttı.

FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantısının tespit edildiğini, durumun düzeltilmesi için Kılıç'tan kredi kartı bilgilerini isteyen zanlı, bu bilgileri kullanarak 533 lira çekti.

Zanlı, daha sonra Kılıç'a, 'Bir kuyumcudan altın almışsınız. Kapınıza polis arkadaşı göndereceğiz. Kapı aralığından yüzüne bakmadan altınları verin. İnceleyip geri vereceğiz.' dedi.

Telefon konuşmasının ardından eve giden Mehmet B'den şüphelenen Kılıç, altınları vermek istemedi. Elinden altınların bulunduğu torbayı alarak kaçmaya çalışan şüpheli, Kılıç'ın peşinden geldiğini görünce torbayı bırakarak uzaklaştı.

İhbar üzerine gelen polis ekipleri, çevredeki ev ve iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinden eşkalini belirlediği Mehmet B'yi Canik ilçesinde gözaltına aldı.

Zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA