Ortahisar Belediye Başkanı Genç Açıklaması

'En temiz şehir unvanımızı korumak ve bunu gelecek nesillere bırakmak bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir'.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 'En temiz şehir unvanımızı korumak ve bunu gelecek nesillere bırakmak bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir.' dedi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında Türkiye'nin En Temiz Şehri Yarışmasında, 'Ülkenin en temiz şehri' unvanını aldığını ve Forbes Dergisi tarafından da 2015 yılında 'Türkiye'nin en yaşanabilir şehri' seçildiğini belirterek, hava temizliğinin önemine dikkati çekti.

Trabzon'un yaşam kalitesinde Türkiye birincisi olmasında yeşil alanlarının zenginliği, temiz hava ve temiz su kaynaklarının bolluğunun önemli olduğuna dikkat çeken Genç, şunları kaydetti:

'Bu unvanları kazanmamızda yeşil alanlarımızın ve ormanlarımızın çokluğunun etkisi var. Tertemiz bir havaya sahibiz. En temiz şehir unvanımızı korumak ve bunu gelecek nesillere bırakmak bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir. Bu nedenle şehrimizde doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak ve kömür kullanımını minimum düzeye indirmek için hem Trabzon Büyükşehir Belediyesi hem de Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. En kısa zamanda doğalgaza abone olsunlar ve şehrimizin bu unvanlarının devam ettirilebilmesi için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin.'

Genç, çeşitli nedenlerle doğalgaz kullanmayan vatandaşların da hava kirliliğinin önlenmesi için kaliteli kömür kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA