OİB'den, Automechanika Frankfurt Fuarı'na Milli Katılım

Fuarda, Türk otomotiv firmaları, 76 ülkeden firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi OİB Başkanı Sabuncu: 'Bu yıl ocakağustos döneminde yüzde 12 artışla 15 milyar 141 milyon dolar ihracat kaydeden sektör, yıl sonu hedefi olan 23 milyar dolara adım adım yaklaşıyor'.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB), 13-17 Eylül'de düzenlenen 'Automechanika Frankfurt Fuarı'na ilk kez milli katılım sağladığı bildirildi.

OİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ihracatının lider sektörü otomotiv, küresel rekabet gücünü artırma yolunda yurt dışı atılımlarına devam ediyor.

Sektörün ihracattaki tek koordinatör birliği olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Almanya'da 13-17 Eylül tarihlerinde düzenlenen 24. Automechanika Frankfurt Fuarı'na ilk kez Türkiye milli katılımı gerçekleştirdi.

OİB öncülüğünde ve Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen programa, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ile birlik üyeleri katıldı.

Endüstrinin en büyük etkinliklerinden olan fuara, 76 ülkeden 4 bin 700 firma katılırken, Türkiye ise 250 firma ile temsil edildi. OİB milli katılım organizasyonu ile fuara katılan firma sayısı ise 13 oldu.

OİB öncülüğünde fuara milli katılım gerçekleştiren Türk firmaları, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracatı artırmak amacıyla firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

- 'Almanya'ya ihracatımız yüzde 38 arttı'

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu yıl ocak-ağustos döneminde yüzde 12 artışla 15 milyar 141 milyon dolar ihracat kaydeden sektörün yıl sonu hedefi olan 23 milyar dolara adım adım yaklaştığını belirtti.

Sabuncu, ağustosta ülke bazında en büyük pazar olan Almanya'ya ihracatın yüzde 38 arttığına dikkati çekerek, 'Artış özellikle binek otomobillerde yüzde 100'e kadar ulaştı. Amacımız, Automechanika Frankfurt Fuarı ile gerek Almanya'ya gerekse diğer ülke pazarlarına ihracatımızı daha da artırmak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA