Mersin'deki Balık Ölümleri TBMM'ne Taşındı

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, Seyhan Nehri’nin Tarsus ilçesinden denize döküldüğü bölgede meydana gelen balık ölümlerinin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Mersin'deki Balık Ölümleri TBMM'ne Taşındı
Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, başta Tarsus ilçesinin Baharlı köyü kıyısı olmak üzere, Çukurova Deltası bölgesindeki çevre kirliliği ve balık ölümleri ve buna neden olan etkenlerin araştırılması amacıyla TBMM Başkanlığına önerge verdiğini bildirdi. Önergesinde, Adana ve İçel’in doğal birlikteliğini oluşturan Çukurova Deltasının, lagünleri, kumulları ve sazlıklarıyla birçok canlının yaşam alanı haline geldiğini belirten Atıcı, şu ifadeleri kullandı; "Birçok ekosistemi barındıran bölgedeki canlı yaşamı, insanın doğaya ve çevreye göstereceği saygı ve duyarlılığa bağlı sürmektedir. İnsanın, doğaya aktaracağı en küçük bir olumsuz etki bir anda binlerce canlının ölümüne neden olabilmektedir. Tarsus’un Baharlı köyünde çevre ve canlı katliamı en acımasız haliyle kendini göstermiştir. Seyhan Nehri’nin Akdeniz’e kavuştuğu bölgede çevre kirliliği nedeniyle binlerce kefal balığı yaşamını yitirerek kıyıya vurmuştur. Aynı zamanda bölgede caretta kaplumbağalar, yengeçler ve bitki örtüsünün de ölümü gözlenmektedir.

Başta Tarsus’un Baharlı köyü başta olmak üzere Çukurova Deltası bölgesindeki çevre kirliliği ve balık ölümlerinin ve buna neden olan etkenlerin tespiti için Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz."
Kaynak: İHA