'Manolya Park' Projesi

Zonguldak Valiliğinde, 'Manolya Park' projesi toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Ali Kaban, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Karakum mevkisine yapılacak Manolya park projesinin vatandaşların kullanımına sunularak yeşillik anlamında doğal anıt niteliğindeki yapıların kullanımı, nefes alma ve ferahlama yeri olması hususuna çok özen gösterdiklerini söyledi.

Karakum mevkisinde ne yapılacağının merak konusu olduğunu ifade eden Kaban, şu bilgileri aktardı:

'Bizim baştan itibaren orayla ilgili niyetimiz o bölgede güzel bir park oluşturulması yönündeydi. Bununla ilgili Kentsel Tasarımcı ve Peyzaj Mimarı Oktan Nalbantoğlu'nun yardım edebileceği hususu gündeme geldi. Yaptığımız ön toplantıda çok güzel fikirler ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi parkın adının 'Manolya Parkı' olmasıdır. Bu ismin çok güzel olduğunu düşünüyorum. Burada bütün amacımız alanın kıyı-kenar çizgisinde olduğu için yüzde 3 sınırı var. Bize kalan 27 dönüm civarında bunun kolaylık tesisleri şeklinde bir dönümüne yakın alanı kapalı olacak. Önemli olan orada park üzerinden rekreasyon sistemini oluşturmak olacak. Bununla ilgili çok güzel çalışma yapıldı.'

Toplantıda Manolya Park projesinin maliyetinin yaklaşık 2 milyon 800 bin lira civarında olduğu ve önümüzdeki yıl vatandaşların kullanımına hazır hale geleceği bildirildi.

Kaynak: AA