Manavgat'ta 3 Günde 3 Alman Uyruklu Turist Boğularak Hayatını Kaybetti

Antalya’da son 3 günde Alman uyruklu 3 turist boğularak hayatını kaybetti.

Manavgat'ta 3 Günde 3 Alman Uyruklu Turist Boğularak Hayatını Kaybetti
Edinilen bilgiye göre ilk olay, 17 Eylül tarihinde meydana geldi. Almanya’dan tatilini geçirmek üzere oğlu ve geliniyle birlikte Antalya’nın Manavgat ilçesi Side bölgesine gelen 80 yaşındaki Paul Friedrich Horst Scholz, konakladığı otelin sahilinde denize girdi. Bir süre sonra denizde boğulma tehlikesi geçiren ve sahile çıkarılan Scholz, Side Özel Bilgi Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahaleyle duran kalbi çalıştırılan ve yeniden yaşama döndürülen Alman turist daha sonra tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bu olaydan bir gün sonra ise Alman uyruklu turist Heinze Gart Latte (68), denizde boğularak hayatını kaybetti. Yine Almanya’dan tatilini geçirmek üzere ailesiyle birlikte Manavgat’a gelerek Çolaklı Mahallesi’nde bir otele yerleşen ve otelin sahilinden denize giren 68 yaşındaki Alman turist Heinze Gart Latte, denizde rahatsızlandı. Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine denizden sahile çıkarılan Heinze Gart Latte, Side Özel Anadolu Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz turist Anadolu Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Son boğulma olayı ise dün akşam saatlerinde yaşandı. Çolaklı Mahallesinde bulunan bir otelde eşiyle birlikte tatil yapan Alman Paul Ernst Werner Rückert (78), yüzmek için girdiği denizde boğularak yaşamını yitirdi.

Otelin sahilinde denize giren Rückert, vatandaşlar tarafından sahilde çıkarıldıktan sonra Anadolu Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Turistlerin cesetleri, kesin ölüm sebeplerinin tespiti için Antalya Adli Tıp kurumu’na gönderildi.
Kaynak: İHA