Kurban Bayramı'nın Ardından

Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı boyunca 4 bin 700 küçükbaş ve 90 büyükbaş kurbanlık kesildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Canlı Hayvan Pazarı'nda alınan tedbirlerle Kurban Bayramı huzur içinde geçti. Pazarda en çok küçükbaş kurbanlıklar rağbet gördü.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Veteriner Şube Müdürlüğüne bağlı Canlı Hayvan Pazarı'nda bayramda yoğunluk yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, pazara giriş çıkışlarda kullanılan yeni yollarda çalışma yürüttüklerini ve otoparkta düzenleme yaptıklarını belirterek, yön levhaları da taktıklarını kaydetti. Kesriklioğlu, 'Kurban Bayramı'nda özel yaptırdığımız 6 bin 500 kurban eti poşetini vatandaşlarımıza sunduk. Pazarımızda yaklaşık 4 bin 700 küçükbaş hayvan kurban kesimi gerçekleştirildi. 90 da büyükbaş kurban kesildi.' ifadelerini kullandı.

İl genelinde kesimden önce kaçan kurbanlıkları yakalamak için tim kurduklarını aktaran Kesriklioğlu, ekibin 9 olaya müdahale ederek kaçan kurbanları sahiplerine teslim ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA