İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

ElHalil kenti yakınlarında bir Filistinli İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü Ramallah kentinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında bu sabah çıkan arbedede 3 Filistinli İsrail askerleri tarafından açılan ateşle yaralandı.

Filistinin El-Halil kenti yakınlarında bir Filistinlinin İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ında yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin makamlarına El-Halil kenti yakınlarında bir Filistinlinin İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğü bilgisini verdiği belirtildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, El-Halil kenti yakınlarındaki Kiryat Arba yerleşim birimi yakınlarında İsrail askerlerine 'bıçaklama girişiminde' bulunduğu iddiasıyla bir Filistinlinin öldürüldüğü ifade edildi.

Söz konusu olayla birlikte İsrail askerlerinin çeşitli gerekçelerle geçtiğimiz cuma gününden bu yana öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 5'e yükseldi.

- İsrail askerlerinden Dehişe kampına baskın

Ayrıca, Filistinin Ramallah kentinde ise İsrail askerleri ile Filistinliler arasında bu sabah çıkan arbedede 3 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Kompleksi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ramallah kentinin batısındaki Dehişe kampında İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan arbedede İsrail güçleri 3 Filistinliyi vurarak yaraladı.

Filistinlilerin omuz, göğüs ve yüzlerinden vurulduğunu belirten Sağlık Kompleksi, yaralıların Beyt Cala hastahanesine kaldırıldığını aktardı.

Görgü şahitleri ise, İsrail askerlerinin kampa baskın yaparak iki Filistinliyi gözaltına almak istemesi üzerine gençlerle askerler arasında arbede yaşandığını aktardı.

Askerlerin geri çekilmeden önce iki Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde sık sık düzenlediği baskınlarda, 'güvenliği tehdit eden faaliyetler içerisinde olduğu' iddiasıyla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Kaynak: AA