İş Adamı Baydur Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Onursal Başkanı iş adamı Refik Baydur'un (87) cenazesi toprağa verildi.

Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Baydur için, öğle vaktinde Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende taziyeleri Baydur'un eşi Zuhal Baydur, kızı Nilgül Aksoy Aksoy ve damadı Haldun Aksoy kabul etti.

Baydur için öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Kocaeli Saanyi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Gazetecilerin mikrofon uzattığı İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Baydur'un iş dünyası için bir marka olduğunu belirterek, 'Kendisi Türk özel sektörünün ve işverenlerinin en zorlu dönemlerinde cesur kişiliği ile iz bırakmıştır. Hepimizin başına gelecek bir son. Eminim ki bıraktığı izler hatıralarda yaşamaya devam edecektir' dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ise Baydur'un özel sektörün önemli temsilcilerinden olduğunu belirterek, 'Özel sektörün hükümet ve sendikalar nezdinde haklarını takip eden bir arkadaşımızdı. Ben Çalışma ve Sıosyal Güvenlik Bakanı iken o TİSK başkanıydı. Onunla birçok konuda karşı karşıya geldik. Çok sert münakaşalarımız da oldu. Ama o özel sektörün çıkarlarını savunmak durumundaydı. Biz de devletin o günkü pozisyonundaki imkanlarını veya imkansızlıklarını değerlendirmek durumundaydık.' diye konuştu.

Baydur'un diyaloğa açık ve iyi bir insan olduğunu dile getiren Okuyan, daha sonra aralarının düzeldiğini, kendisinin işveren sendikacılığı açısından büyük kayıp olduğunu sözlerine ekledi.

İş adamı Baydur için kılınan cenaze namazı sonrası Bakan Müezzzinoğlu da tabutu bir süre taşıdı.

Baydur'un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: AA