GÜNDEM ÖZETİ / 20 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta

- Erdoğan, BM Genel Merkezi’nde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından heyet başkanları ve eşleri onuruna düzenlenecek resepsiyona katılacak, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi’nin kabulünün birinci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliğe iştirak edecek.

- BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin açılış oturumunda yer alacak Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i ayrı ayrı kabul edecek.

- Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap ettikten sonra BM Genel Sekreteri Ban tarafından düzenlenecek öğle yemeğine iştirak edecek, ABD Başkanı Barack Obama’nın ev sahipliğinde yapılacak 'Mülteciler' konulu Liderler Zirvesi'ne katılacak.

- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile ayrı ayrı görüşecek Erdoğan, ABD Başkanı ve eşi tarafından heyet başkanları onuruna verilecek resepsiyona iştirak edecek.

(New York)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 'Doğumunun 174. Yılında Sultan İkinci Abdülhamit ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu'nu kamuoyuna duyurmak amacıyla Dolmabahçe Sarayı Hazine-i Hassa binasında basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'un Terme ilçesini ziyaret edecek, Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu açılışına katılacak, Fatsa Belediyesi ve Bolaman'ı ziyaret edecek, Avrupa Bölgeler Meclisi Genel Sekreteri Mathieu Mori ile CHP Genel Merkezi'nde görüşecek.

(Samsun/10.30/11.30/13.30/14.00/Ankara/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'nin başkenti Londra'da düşünce kuruluşu Chatham House'da konuşacak.

(Londra)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Şeyh Nawaf Al Ahmad Al Sabah ile Kuveyt Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Mohammed Khaled Al-Hamad Al-Sabah tarafından kabul edilecek, Kuveyt Planlama ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih ile görüşecek.

(Kuveyt)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin Çorum Şeker Fabrikası üretim kampanya programına katılacak, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek.

(Çorum/10.30/13.30/14.30/15.30)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26. Dünya Posta Kongresi'nin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/14.00)

4- TÜİK, ağustos ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Hazine, 12 ay vadeli, kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler, muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar ve ABD ile Rusya'nın ilan ettiği ateşkesle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- ABD yapımı 'Leylekler' animasyon filminin basın gösterimi Özdilek AVM'de yapılacak.

(İstanbul/10.30)

2- Yönetmenliğini Colm McCarthy'in üstlendiği İngiltere yapımı 'Tüm Sırların Sahibi Kız' filminin basın gösterimi Beyoğlu sinemasında yapılacak.

(İstanbul/13.00)

3- '5. Uluslararası Klarnet Festivali' kapsamında, ünlü neyzen Mercan Dede, Türk Halk Müziği yorumcusu Zara ve Makedonya’nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev, CRR Konser Salonu'nda sahne alacak.

(İstanbul/20.00)

4- Türk Halk Müziği’nin ve Devlet Operası'nın önemli isimlerinden Ruhi Su ölümünün 31. yılında Şişli Belediyesi ve Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikle Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde anılacak.

(İstanbul/20.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turu, 5 maçla başlayacak.

- Ofspor-Kardemir Karabükspor, Orhangazispor-Kayserispor, Elazığspor-Sarayönü Belediyespor, Afjet Afyonspor-Karşıyaka, Aytemiz Alanyaspor-Sancaktepe Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/12.30/Bursa/15.00/Elazığ/16.30/Afyonkarahisar/18.30/Antalya/21.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA