Gaytancıoğlu'ndan Çeltik Üreticilerine Ziyaret

CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu: 'Bu yıl çeltikte fiyatın en az iki 2 lira olması gerekiyor'.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bu yıl çeltikte kilo fiyatının en az 2 lira olması gerektiğini belirtti.

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'nin ilçeleriyle Türkiye'nin çeltik ambarı konumunda olduğunu ifade etti.

Bölgede çeltik hasadının başlaması dolayısıyla üreticilere ziyaretlerde bulunduklarını ve sorunlarını dinlediklerini dile getiren Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

'Üreticiye sahip çıkmak amacıyla yaptığımız ziyaretler devam ediyor. Bu yıl çeltikte fiyatın en az iki 2 lira olması gerekiyor. Çeltik üreticisinin mağdur olmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin müdahale alımı yapması bekleniyor. İpsala Ziraat Odası ve Toprak Mahsulleri Ofisini ziyaret ettik. Ofisi geçen yıl da göreve çağırmıştık. Yapmış olduğumuz görüşmelerde 'piyasanın oturmasını bekliyoruz' şeklinde ifadelerle karşılaşmıştık. Yine TBMM'de yaptığım konuşmalarda piyasanın oluşması için alıcı ve satıcının bulunması gerektiğini dile getirmiştim ama geçen yıl bir müdahale olmadı. Nitekim satıcısı olan ama alıcısı olmayan bir sistemde piyasanın oluşmasının mümkün olamamaktadır. Geçen yıl fiyatın oldukça gerilemesi nedeniyle bölgede iflaslar yaşandı. Bu yıl her hangi bir sosyal patlamanın yaşanmaması için devletin çeltik üreticisine sahip çıkması gerekiyor. Konuyla ilgili bir soru önergesi de sunduk.'
Kaynak: AA