FETÖ'nün MEB'e Devredilen Okulunda Dikkat Çeken Misafirhane

Malatya Valisi Toprak, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası MEB'e devredilen ve şehit Zekeriya Bitmez'in adı verilen okulda, şehidin çocuklarıyla inceleme yaptı Okuldaki misafirhaneyi inceleyen Toprak: 'Burası kirli ve hain çalışmalarını yönettikleri, değişik yapılanmaları yönettikleri yer gibi anlaşılıyor' 'Sadece dersliğin, laboratuvarın, müdür, memur odasının bulunması gereken bir okulda maalesef Milli Eğitim Kanunu'nda ve yönetmeliklerinde olmayacak şekilde yapılanma olduğu anlaşılıyor. Bundan sonra bu gibi ihanet yapılanmalarının oluşmaması için çok dikkatli olmak durumundayız'

Malatya Valisi Mustafa Toprak, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası MEB'e devredilen ve darbe girişimi sırasında şehit olan Zekeriya Bitmez'in ismi verilen okulda incelemelerde bulunarak, buradaki misafirhaneyle ilgili 'Burası kirli ve hain çalışmalarını yönettikleri, değişik yapılanmaları yönettikleri yer gibi anlaşılıyor.' dedi.

Alınan bilgiye göre, Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı tespit edilen Malatya Turgut Özal Koleji, Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilerek, darbe girişimi sırasında şehit olan Zekeriya Bitmez'in ismi verildi.

Polis ekiplerinin okuldaki detaylı incelemesi sırasında üst kattaki misafirhane dikkati çekti. Sadece asansörle çıkılabilen misafirhanede toplantıların yapıldığı ve yansıtıcıların da bulunduğu 2 büyük salon ile yatak ve dolapların olduğu 14 oda görüldü. Adeta oteli andıran misafirhanenin, son derece modern donatıldığı belirlendi.

- 'Çok dikkatli olmak durumundayız'

Malatya Valisi Toprak, okula şehit Zekeriya Bitmez'in ailesiyle ziyaret etti. Şehidin oğulları Kadircan ve Muhammet Buğra Bitmez ile okulun üst katındaki misafirhanede incelemelerde bulunan Toprak, bu bölümü FETÖ üyelerinin çok farklı hale getirdiğini söyledi.

Toprak, şunları kaydetti:

'Burası kirli ve hain çalışmalarını yönettikleri, değişik yapılanmaları yönettikleri yer gibi anlaşılıyor. Sadece dersliğin, laboratuvarın, müdür, memur odasının bulunması gereken bir okulda maalesef Milli Eğitim Kanunu'nda ve yönetmeliklerinde olmayacak şekilde yapılanma olduğu anlaşılıyor. Bundan sonra bu gibi ihanet yapılanmalarının oluşmaması için çok dikkatli olmak durumundayız. Eğitim, öğretimin mutlak suretle devletimizin koyduğu esaslar çerçevesinde, devletimizi, milletimizi var edecek, değerlerimizi ortaya çıkaracak ama istismarcıları her türlü hırsızı, ipsizi, meşru olacakmış gibi insanları kandıran ihanetçileri de elimizin tersiyle itecek, demokrasi ve hukuk içerisinde onların cezasını vereceği bir noktaya da getirmemez gerekiyor.'

Vali Toprak, KHK'lerin özünün de bu olduğunu belirterek, 'Demokrasi ve hukuk içinde kalarak, milletimizin geleceğine kast eden, çatışma suretiyle devletimizi ortadan kaldırmaya çalışan, bu gibi noktalarla çocukların ruhunu, gönlünü, vicdanını başkalarının ruhuna ve benliğine tabi kılan, sorgu sualsiz ona tamamen uymasını, tapmasını sağlayanların bu sıkıntılı ve hain icraatlarının da sonlandırılması ve fırsat verilmemesi adına hepimize görev düşüyor.' dedi.
Kaynak: AA