FETÖ'den Tutuklu Belediye Başkanı Enver Başaran Soruşturmasından İlginç Detaylar

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü suçundan tutuklanarak cezaevine konan ve AK Parti Genel Merkezi tarafından AK Parti’den ihraç edilerek Belediye Başkanlığı görevi düşürülen Aşkale eski Belediye Başkanı Enver Başaran’ın ‘Habur Sınır Kapısı’ndan giren mi terörist? Yoksa namaz kılan, FETÖ’ya inanan mı daha çok terörist?’ şeklinde beyanlarda bulunduğu tespit edildi.

FETÖ'den Tutuklu Belediye Başkanı Enver Başaran Soruşturmasından İlginç Detaylar
Tutuklu bulunan eski Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran hakkında yapılan istihbarat bilgi raporunda, ‘AK Parti’nin yolsuzluklarından dolayı vatandaşın bu seçimde Saadet Partisine oy vereceği’ söyleminde bulunduğu, sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı her ortamda eleştirdiği ‘Habur Sınır Kapısı’ndan giren mi terörist? Yoksa namaz kılan FETÖ’ye inanan mı daha çok terörist’ şeklinde beyanlarda bulunduğu tespit edilerek Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması içerisinde faaliyet gösteren destek veren kamu kurum kuruluşları yöneticileri ile ilgili hazırlanan raporda, Enver Başaran ile ilgili şu suçlamalara yer verildi:

“Kurumlar içinde cemaat elemanları 17-25 Aralık süreci 07 Haziran ve 01 Kasım seçimlerinde aktif olarak sahaya inerek hükümet aleyhine propaganda yaptıkları, İlçe Belediye Başkanı göreve geldiği günden itibaren ‘AK Parti İlçe Teşkilatından bağımsız hareket etmekte’ , seçim dönemlerinde kendine yakın görmüş olduğu seçmenlere sürekli olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti Hükümetinin Paralel Yapıya ve FETÖ Terör Örgütü ile gereksizce uğraştığını ve bu tutumun AK Parti oyunun yüzde 25’lere kadar düşüreceği algısını sürekli gündemde tuttuğu, barış sürecinin gereksiz olduğunu, 01 Kasım seçimlerinde seçmenin kendilerini hiç rahatsız etmemiş bir partiye oy vereceğini ve başka bir ortamda ‘AK Parti’nin yolsuzluklarından dolayı vatandaşın bu seçimde Saadet Partisine oy vereceği’ söyleminde bulunduğu, sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı her ortamda eleştirdiği ‘Habur Sınır Kapısı’ndan giren mi terörist yoksa namaz kılan FETÖ’ye inanan mı daha çok terörist’ şeklinde beyanda bulunduğu tespit raporunda yer verildi.

’Kimse birbirini ihbar etmesin, namaz kılanla silah kullananı bir tutuyorsunuz!’

İlçe Belediye Başkanı Enver Başaran, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonunda ilçe Hükümet Konağı Meydanında yapmış olduğu konuşmalarda, ‘Kimse birbirini ihbar etmesin. Sizler namaz kılanla silah kullananı bir tutuyorsunuz’ hem ilçe halkına hem de belediye çalışanlarına 27 Temmuz 2016 günü Abdullah Gül Sosyal Tesisleri’nde yapmış olduğu toplantıda tehdit varı bir şeklinde dile getirerek ihbar eden kişileri takibe almıştır. Feza Erkek Yurdu ve FEM Dershaneleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılı öncesinde reklam ve duyuru pankartlarının tamamını ilçe genelinde itfaiye araçlarını ve personel tarafından talimat vererek astırdığı tespit edildi.

‘İncitilmemeli o insanlar da hırpalanmamalı’

Polisin, Enver Başaran’ın Demokrasi Nöbeti’nin üçüncü gününde Abdullah Gül Sosyal Tesisleri’nde yaptığı konuşma video çözümünde ise, ‘İncitilmemeli? o insanları da hırpalamamalı? Buna da özellikle dikkat etmeli. Üçüncü bir husus ise her zaman ‘kurt puslu havayı sever’ bazı insanlar kendilerine rakip gördükleri, kendileri ile husumet olan insanları veya kendilerinin bir hesabı olduğu kişileri ispiyon ederler. Efendim aza ben olacaktım da o neden oldu. Muhtar ben olacaktım da o neden oldu. Çekememezlik kişisel ihtiraslar bazen gelir insanların gözünü kör eder. Bu terör faaliyetleri karşısında tek vücut olmalıyız. Çünkü bu insanlara çamur atma, o insanları rezil ve zelil etme ortamı değildir. Ama hiçbir zaman nefsi ve hissi hesap yapıp kardeşlerimizi komşularımızı ihbar etmeyelim. Aşkale bu heyecanı ile bütün Türkiye’ye örnek olmuştur.

‘Bir çakma başbakan gitti, bir ithal başbakan geldi’

Suç duyurusunda, 65. Hükümetin Başbakanı Binali Yıldırım için, ’Bir çakma ve ithal Başbakan gitti diğer çakma ve ithal Başbakan geldi’ şeklinde beyanında bulunduğu tespit edildi.

Evde ele geçen o şiir

Polisin, tutuklu eski Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran’ın evinde yapılan aramada ele geçirilen, ‘Unutma Tez’, ’Geçer Zulmün Ezası’, ‘Sabretmeyi Bileceksin Tamam mı’, ‘Hakka Teslim Olacaksın Tamam mı’, ‘Yenilir mi İnanmışın İmamı’, Böyle bir gerçeğin olmaz guman’, ‘İnşallah Başlarsa Hesap Zamanı’, ’Haklarından geleceksin tamam mı’ şeklindeki not kağıdına yazılı şiirin eve gelen vatandaşlar tarafından düşürüldüğünü belirterek kendisinin kaleme almadığını ifade etti.

"

"Demokrasi nöbetinde 3 bin vatandaşımıza etli yemek ikram ettim"

Suçlamalarla ile ilgili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren tutuklu eski Başkan Enver Başaran, "Türkiye’de meydanlara ilk çıkan Belediye Başkanı olarak meydanda yaklaşık 4 bin vatandaşımız vardı. Megafonla anons ederek halkımızı meydanlara davet ettim. 27 gün süreyle program yaparak gece geç saatlere kadar bazen sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tuttuk. Demokrasi nöbetlerinde 32 konuşma yaptım. Nöbet tutan vatandaşlarımıza çay, su, çorba ihtiyaçlarını belediye olarak ben karşıladım. Son gün program bitiminde ise kurban kestik ve 3 bin vatandaşımıza etli yemek ikramında bulundum" dedi.

"FETÖ terör örgütü ile hiç bir bağlantım olmadı"

"Benim FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağlantım yoktur. Ben 20 yıldır bu yapının karşısındayım" diyen Başaran, "Siyasi ve fikir olarak mücadele ediyorum. Siyaset yaptığım partimde bu mücadeleyi yaptım. Bu yapı hiçbir zaman bizi sevmemiştir. Bize hiçbir dönem oy vermemişlerdir. Benim bu örgüte üye olmam ve yakın olmam kesinlikle söz konusu değildir. Sadece oğlum Mehmet Tarık Başaran’ı Orta Okul 3. Sınıftayken iyi bir lise kazansın diye Aziziye Kolejine gönderdim. Benim bankada hesabım olmadı. Ben 4 kez Umre ziyareti için Suudi Arabistan’a gittim. Bunun dışında bir kez ise Kıbrıs dışında başka yurt dışı gezim olmadı. Benim hakkımda tutulan rapor husumetle yazılmış bir rapordur. Bu iddiaların tamamı iftiradır. Ayrıca kardeşlerimin FETÖ ile ilgisi olan şirketleri yoktur.” dedi.

Kaynak: İHA