Didim'de Ticaret Odası Üyelerine Yapılandırma Bilgilendirmesi

Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgilendirme yapmak üzere Didim Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Didim'de Ticaret Odası Üyelerine Yapılandırma Bilgilendirmesi
Ziyarete ev sahibi olarak Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Başkan Yardımcıları Mehmet Çelik ve Mehmet Urgancı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Vela ve Mekin Subaşı katıldı.

Müdür Aziz Sarı borç yapılandırma yasası ile devlete olan borçlarda büyük kolaylıklar getirildiğini söyledi.

Söz konusu Kanun ile; 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yİ-ÜFE oranında güncelleneceğini, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarında büyük oranda indirim sağlanacağını, Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim uygulanacağını, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silineceğini, Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirimler getirileceğini, Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasının da (Varlık Barışı) kapsama alındığını, İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanı sağlandığını, Eczanelerde cezasız ve faizsiz stok kayıtlarının düzeltilebileceğini, söyledi.

Kapsam içerisinde Matrah ve vergi artırımında bulunan mükellefler için vergi incelemesinden muafiyet, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, Beyan edilmemiş gelirler ve kazançların pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyanı, Yapılandırılan borçların kredi kartı ile ödenmesi, 6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması, Vadesi 31 Aralık 2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi önemli imkânlar getirildiğini vurguladı. Tüm vergi mükellefleri ile birlikte Ticaret Odası üyelerini bu imkânlardan faydalanmak ve detaylı bilgiler edinmek üzere son başvuru tarihinden önce Vergi Dairesine beklediklerini söyledi.



Başkan Şaban Üstündağ da ziyareti için müdür Aziz Sarı’ya teşekkür etti. Yapılandırmanın esnaf için önemli kolaylıklar içerdiğini söyleyerek, “Çıkarılan kanun nedeniyle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: İHA