Bafra'da İlköğretim Haftası Kutlandı

Samsun’un Bafra ilçesinde “İlköğretim Haftası" İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Bafra'da İlköğretim Haftası Kutlandı
Törene AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu yaptığı konuşmada, "Ülkemiz 15 Temmuz gecesi büyük bir ihanete uğramıştır. Milletimiz milli birlik içinde tek yumruk olması ile buna dur demeyi başarmıştır. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerini ve vatan içi şehit olanları rahmetle anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bu süreç şunu göstermiştir ki, biz eğitimcilerin toplumsal değer yargılarına sahip, milli ve manevi değerleri özümseyip ileride vatana sahip çıkan, hiç bir ihanet şebekesi ile iş birliğine girmeyip ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak nesil yetiştirmemizin önemi ortaya çıkmıştır. Eğitim camiasının paydaşları olarak milli bir eğitim için gösterilecek gayretli çalışma ile bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Öğrencilere ve velilere uyarılarda bulunan Katipoğlu, eğitimcilere de yeni ders yılında başarılar diledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da yaptığı konuşmada, "Eğitim öğretim, okul bir insanın hayat standartlarını yükseltmeye yönelik veya meslek edinip kazanıldığı yerler değildir. Okul insanı birer olarak yetiştiren, insanın sorumluluklarını ve vazifelerinin en iyi şekilde öğretilen yerlerdir. 2 ay önce çok önemli bir dönemeçten geçtik. Bu dönemeç bizim için önemliydi. Ülkemiz uçurumun kıyısından döndü. Asker kılığını girmiş gözü dönmüş bir grup terörist ülkemizin seçilmiş hükümetini, Cumhurbaşkanı’nı illegal yollarla devirmek için bir darbe girişiminde bulundu. Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla halkımızın da sayesinde onlarında cesaretli duruşu sayesinde biz nu belayı defettik. Buradan bir sonuç çıkarttık eğitim öğretimin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduk. Öğretmen arkadaşlarıma burada çok büyük vazife düşüyor. Milletini, vatanını seven kişiliği oturmuş gençler, kişiliği gelişmiş gençler yetiştirmek sizin elinizde. Atatürk’ün de dediği gibi fikri hür, vicdanı hür gençler yetiştireceksiniz” diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından 8. sınıf öğrencilerinin, okula yeni başlayan 5. sınıf öğrencilerine “Okula hoş geldiniz” çiçeği vermesiyle tören sona erdi.
Kaynak: İHA