Avrasya Yaz Okulu Başladı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Uluslararası Türk Akademisi’nin düzenlediği Avrasya Yaz Okulu başladı. Yaz okuluna 20 yüksek lisans ve doktora öğrencisi kabul edildi.

Avrasya Yaz Okulu Başladı
Avrasya Yaz Okulu’na; Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Almanya, Polonya, Ukrayna, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan ve Beyaz Rusya’dan 20 yüksek lisans ve doktora öğrencisi kabul edildi. Türkiye, Kazakistan ve dünyanın çeşitli bölgelerinden Orta Asya ve Avrasya bölgesi üzerine çalışan yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören genç akademisyenler bölgeyi ziyaret imkanı buldu.

Avrasya Yaz Okulu programı çerçevesinde katılımcılara Türk dili konuşan ülkelerin ekonomik entegrasyonu, Avrasyacılık ve kimlik üzerine tartışmalar, ulaşım ve altyapı projeleri, enerji ve su güvenliği sorunları, Hazar Denizi’nin yasal statüsü ve bölgesel işbirliklerinin geleceği ve Avrasya’da güvenlik sorunları konularında dersler verilecek.

Avrasya Yaz Okulu 19-26 Eylül tarihleri arasında devam edecek olup Almatı ve Türkistan’daki teorik derslerin ardından Almatı ve Astana şehirlerinde devlet kurumları ziyaret edildikten sonra sosyal program ile sona erecek.
Kaynak: İHA