Adana'da 18 Yaşındaki Kızın Ölümüne İlişkin Dava

Genç kızı, 'töre saikiyle' ölüme zorladıkları iddia edilen ağabeyi ve 2 kuzeninin yargılanmasına devam edildi Dava kapsamında 4 yıldır aranan tanığın ifade verdiği duruşmada, mahkeme, tutuksuz üç sanığın zorla mahkemeye getirilmelerini kararlaştırdı.

Adana'da, erkek arkadaşını döverek 18 yaşındaki Dilan Biçen'i 'töre saikiyle' ölüme zorladıkları öne sürülen ağabeyi ve 2 kuzeninin yargılanmasına devam edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar genç kızın ağabeyi Recep Biçen, kuzenleri Mehmet Şerif Biçen ve Hasan Biçen katılmazken, avukatları hazır bulundu. Mahkemenin, olayı gördüğü iddiasıyla yaklaşık 4 yıldır aradığı tanık Metin Bozbulut da duruşmada yer aldı.

Mahkeme Başkanının, 'Uzun süredir seni arıyorduk neredeydin?' dediği tanık Bozbulut, olayı tam olarak hatırlamadığını, 2012 yılında verdiği ifadesinin okunmasını istedi.

Mahkeme başkanının okuduğu ifadenin ardından tanık Bozbulut, gördüklerini şöyle anlattı:

'Evimizin balkonunda oturuyordum. Olay yeri sokak lambalarından dolayı aydınlıktı. Önce bir erkek kaçıyordu, 2 kişi de arkasından kovalıyordu. Daha sonra bayan otomobilden inip koşmaya başladı, o anda 3 el silah sesi duyuldu. Peşinden koşan erkek 'Kaçma Dilan vururum seni' diye bağırıyordu. O sırada kız sulama kanalına ya düştü ya da atladı, tam göremedim. Erkek de kızın peşinden suya atladı. Arkadan gelen bir kişi 'vurdun lan' dedi. Suda olan, bu kişiye suya atlamasını istedi. O da 'yüzme bilmiyorum' diyerek suya girmedi. Diğer 2 kişi de erkek olanı mısır tarlasına doğru kovalıyorlardı.'

Duruşmada, 24 Aralık 2015'te verdiği mütalaasını tekrarlayan savcı, Dilan’ın, ağabeyi ve diğer sanıkların, kendisine zarar vereceklerini düşünerek sulama kanalına çaresizlik nedeniyle atladığını ancak yüzme bilmemesi nedeniyle suda boğularak öldüğünü öne sürdü. Savcı, her 3 sanığın da Dilan'ı 'Cebir ve tehdit yoluyla intihara mecbur' ettiklerine belirtti.

Genç kızın kardeşi Recep Biçen'in ağırlaştırılmış müebbet, kuzenleri Mehmet Şerif ve Hasan Biçen'in müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını isteyen savcı, ayrıca, her 3 sanığın, Biçen'in sevgilisi olduğu öne sürülen Yalçın U'yu tehdit etmekten beşer yıl hapis cezasına çarptırılmasını da istedi. Savcı, Recep Biçen'in Yalçın U'yu sopayla yaralamaktan 1 yıl, Hasan Biçen'in ise silah bulundurmaktan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasını da talep etti.

Mahkeme, avukatlara esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine, sanıkların ise suç vasfının değişme ve haklarında ek savunma verdirilmesi dikkate alınarak zorla mahkemeye getirilmesine karar verdi.

Duruşma 3 Ekim'e ertelendi.

- Olay -

Merkez Seyhan ilçesi Levent Mahallesi'nde 2 Ağustos 2012'de, Yalçın U'nun, sevgilisi Dilan Biçen'in ağabeyi Recep Biçen ile kuzenleri Mehmet Şerif Biçen ve Hasan Biçen tarafından darbedildiği, olay sırasında genç kızın da sulama kanalına atlayarak intihar ettiği öne sürülmüştü.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında ''töre saiki ile öldürme, yaralama ve tehdit'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Kaynak: AA