24 Ülkeden 51 Sanatçı Geleneksel Sanatlarını Pendik'te Sergileyecek

Pendik 12’inci Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması bu yıl minyatür temalı olarak yapılacak. 24 ülkeden 51 sanatçının katılacağı organizasyonda iki gün sürecek minyatür sempozyumu düzenlenecek.

24 Ülkeden 51 Sanatçı Geleneksel Sanatlarını Pendik'te Sergileyecek
Pendik Belediyesi ve Uluslararası Folklor ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF) işbirliğiyle bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 23 Eylül’de başlayacak. Sahil Festival Alanında yapılacak organizasyonda yerli - yabancı toplam 51 sanatçı bir araya gelecek. 2 Ekim’e kadar sürecek etkinlikte dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıların hem minyatür, hem de el sanatları alanında ürettiği eserler görülebilecek.

Minyatürle yüzleşme sempozyumu

Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması kapsamında Minyatür Sempozyumu da düzenlenecek. 24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Sempozyuma aralarında Osmanlı ve İslami sanat tarihinde uzmanlaşmış Prof. Dr. Nurhan Atasoy’un da bulunduğu çok sayıda akademisyen katılacak. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde yapılacak sempozyumda minyatürün doğuşundan günümüze geldiği tüm evreler ele alınarak değerlendirilecek. Sempozyum, saat 11:00’de Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayacak.

Dünyanın en küçük bıçağını sergileyecek

Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’na katılacak yerli ve yabancı sanatçılar arasında ilginç eserlere imza atmış zanaatkarlar da bulunuyor. Bunlardan biri de yerli sanatçılardan Sivaslı Bıçak Ustası Erdoğan Güzel. Sadece 5 mm boyutunda dünyanın en küçük bıçağını üreten ve bu eseriyle Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday sanatçı, bıçak üretim sürecini ziyaretçilere yakından gösterecek.

Rekor kıran genç sanatçı

Yabancı sanatçılardan ise dikkat çeken isimler arasında Pakistanlı Muhammad Ashraf Heera yer alıyor. Genç yaşta aldığı ödüllerle Guinness Rekorlar Kitabına giren sanatçı deneyimlerini Pendikli sanatseverlerle paylaşacak.

41 minyatür eseri görücüye çıkacak

Organizasyon kapsamında düzenlenecek bir diğer etkinlik ise Minyatür Sergisi olacak. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nın açılış günü olan 23 Eylül’de saat 16:30 başlayacak sergide yerli sanatçılara ait 41 eser Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Serginin açılışı Pendik Protokolünün katılımı ve konuşmalarıyla gerçekleşecek.
Kaynak: İHA