19 Eylül Gaziler Gü

Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünce, gaziler onuruna yemek verildi.

Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla, gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, Müftü Vekili Dilaver Şahin’in yaptırdığı yemek duasının ardından Vali Çelik'in gazilikle ilgili konuşma yaptığı bildirildi.

Konuşmasında gaziliğin hem dini açıdan hem de kültürel olarak son derece önemli olduğuna değinen Çelik, 'Hiç şüphesiz vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı bir bütün olarak koruma konusunda vatandaşlarımızın her bir ferdi gerekli özveriyi gösteriyor. Gazilik ve şehitlik, hem dini açıdan hem de bizim kültürümüzde son derece önemli ve toplum olarak büyük bir ehemmiyet verdiğimiz hususların başında geliyor. Gazilerimiz bu noktada gerek muharebede, gerek terörle mücadelede, gerekse yakın zamanda girişilen hain darbeye karşı koymada kendilerini milletimizin gönlünde müstesna bir yere koyacak davranışı göstermiştir. Dolayısıyla sizlere ne kadar şükranlarımız sunsak zannediyorum ki yeterli gelmeyecek.' dedi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Yemeğe, Vali Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Garnizon Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, askeri erkan ve gazi yakınları katıldı.

Kaynak: AA