15 Temmuz Gazisi Liseli, Yaşadıklarını Öğrencilere Anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında askerlere engel olmak amacıyla ailesiyle sokağa çıkmasının ardından yaralanan 14 yaşındaki liseli Adviye Gül İsmailoğlu, yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

Eyüp Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim-öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Eyüp'te de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı ile başladı.

Alibeyköy Ortaokulu'nda düzenlenen programa, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ile 15 Temmuz gazilerinden Eyüp Anadolu Lisesi öğrencisi Adviye Gül İsmailoğlu da katıldı.

Programa misafir öğrenci olarak katılan 15 Temmuz gazisi İsmailoğlu, o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine ailesiyle Saraçhane Parkı'na gittiğini anlattı.

İsmailoğlu, 'Dışarı çıkarken vatanı korumak ve darbeci askerlere engel olmak amacıyla çıkmıştık. Ateş açtıklarını göre göre üzerlerine yürüdük. Daha sonra askerlerin ateş açması sonucu birçok kişiyle birlikte ben de vuruldum ve hastaneye kaldırıldım.' ifadelerini kullandı.

Hastanede yattığı müşahede odasında şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ın da yaralı halde bulunduğunu belirten İsmailoğlu, şöyle devam etti:

'İlhan Varank şehit oldu. Gerek ailem gerek öğretmenlerim gerek büyüklerim beni vatan sevgisiyle büyütmüşlerdi. Şimdi de dışarı çıktığım için asla pişman değilim. Tekrar olsa tekrar yaparım. Şimdi yapmamız gereken artık eğitimimizi en iyi şekilde tamamlayıp vatana, millete yararlı bireyler olmak ve bu vatana hizmet etmektir.'

- '15 Temmuz millet iradesinin ortaya çıktığı gün olarak anılmalı'

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da çocuk ve gençler için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Eğitim camiası bizim için çok önemli. İşte 15 Temmuz'da gördük. 15 Temmuz milletin iradesinin ortaya çıktığı bir gün olarak anılmalı bence. Darbeye teşebbüs eden asker kılıklı teröristlerden ziyade bu milletin tüm fertleriyle geleceğine, geçmişine, milli ve manevi değerlerine sahip çıktığının en güzel günlerinden bir tanesi olarak değerlendirilmeli.'

Program 15 Temmuz'un anlatıldığı video gösterimleri ve şiir dinletilerinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA