Yolda Bulduğu 3 Bin Lirayı Sahibine Ulaştırdı

Çankırı'da bir kişi, yolda bulduğu 3 bin lirayı zabıtaya vererek sahibine ulaşmasını sağladı.

Çankırı'da bir kişi, yolda bulduğu 3 bin lirayı zabıtaya vererek sahibine ulaşmasını sağladı.

Çankırı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elif Caddesi'nde yürüyen İsmail Yılmaz, yerde bulduğu 3 bin lirayı zabıta ekiplerine teslim etti.

Zabıta ekiplerince yapılan inceleme sonucunda paranın esnaflık yapan Mehmet Çelik'e ait olduğu belirlendi. Zabıta, paranın Yılmaz tarafından Çelik'e verilmesini sağladı.

Açıklamada Yılmaz'ın şu sözlerine yer verildi:

'Yüksek bir meblağ olduğu için sahibinin çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Vatandaş olarak vicdani görevimi yerine getirdim, parayı hiç tereddüt etmeden zabıta memurlarımıza teslim ettim. Onlar da paranın sahibini kısa sürede buldu. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olan son günlerde umarım bu davranış, benzer durumda olan insanlara örnek olur.'

Çelik de 'Aldığım kavunların parasını ödemek amacıyla bankadan 3 bin lira çektim. Acele ile paraları cüzdanıma koyarken düşürmüşüm. Açıkçası paranın geri gelmesi konusunda çok umutsuzdum. Parayı bularak getiren duyarlı kardeşimize, teslim eden zabıta memurlarımıza ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA