Uşak Tarım Fuarı Çeşitli Lezzetleri Bir Araya Getirdi

Uşak Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda tarım aletleri kadar yörelerinin özelliklerini taşıyan damak tatları da yerini aldı.

Uşak Tarım Fuarı Çeşitli Lezzetleri Bir Araya Getirdi
Trabzon Beşikdüzü’nden gelen Hasan Kaya Türkiye’nin hemen hemen her iline gittiklerini ancak Uşak’a ilk defa geldiğini söyledi.

Süt ürünlerinde bir hayli iddialı olan kaya mamülleri hakkında şunları söyledi; "Tereyağımız tellim peynirimiz ünlüdür. Mıhlama yapmak için peynirimiz var, uzayan mıhlama yapmak için. Burada gördüklerinizin hepsi bizim ürünümüzdür, hepsi doğaldır. Gümüşhüne’den gelen pestilimiz de var. Dut pestili içinde, dut pekmezi ve ceviz var. Uşak’a ilk defa geliyoruz burasını beğendik yerimiz de güzel Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz."

Balikesir’den fuara katılan Osman Sarıgil karadut imalatçısı. Saragil;"Karadutun faydasını anlatmaya geldik. Karadut ağız yarasına, dil yarasına, halsizliğe, yorgunluğa, kansızlığa iyi gelir. Kan yapar, kanı temizler, herkesi karadutun tadına bakmaya davet ediyoruz, fuarımıza. Uşak’tan memnunuz Atakule’de de bir standımız var.Yoğun ilgiden memnunuz. Tüm halkımızı Uşak tarım fuarımıza bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Marmelat imalatçısı olan ve Amasya Merzifon’dan gelen Savaş Aydıner de Uşak’a ilk defa gelmiş. Aydıner’in Uşak ve fuar hakkındaki görüşlerini şu şekilde; "Bizim kendi izincilerimiz var bizi yönlendiriyorlar böyle fuarlara katılıyoruz. Fuara 7-8 çeşit marmelat getirdik. Marmelat reçelin koyusudur,biraz daha çok kaynadığı için bu kıvamı bulur. Kuşburnu marmelatı c vitamini içerir, nezle, grip öksürük için faydalıdır. Soğuk suyla sıcak suyla çalkalanıp içilebiliyor. Ekmeğe sürülüp yenilebiliyor. Kızılcığımız var bağırsakları çalıştırır, şekeri orantılar.Ekşi diyoruz 4 ürünün karışımı elma, erik, kızılcık, alıç var içinde. Şeker ve tansiyonu olanlar için. Salataya, makarnaya, kısıra, dolmaya sos da oluyor. Ayvamız var nefes darlığına iyi gelir. Alıç var, ipe dizerler satarlar, çoğu kişi bilmiyor bu meyveleri hem tanıtıyoruz hem satıyoruz. Bu da kalp damar hastalıklarına iyi gelir. Ürünlerimiz kalitelidir fiyatlarımız uygundur. Tüm Uşaklıları fuarımıza davet ediyoruz."
Kaynak: İHA