Süreyya Opera Sahnesi Yeni Sezona Hazır

Yeni sezon 3 Ekim'de gerçekleştirilecek 'Borodin Quartet' konseriyle başlayacak.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi (KBSO), yeni sezonda baleden operaya, konserden müzikli çocuk oyunlarına birçok etkinliği İstanbullularla buluşturacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) Rengin Gökmen yönetiminde seslendirdiği Adnan Saygun'un 'Yunus Emre Oratoryosu' ile 2007 yılında kapılarını açan KBSO, 10. sanat mevsimi için hazırlıklarını tamamladı. KBSO, bazıları İstanbul’da ilk defa sahnelenecek oyunlarla sanatseverlerle buluşacak.

Sahnenin bu seneki repertuvarında, Verdi’nin Victor Hugo'nun eserinden yararlanarak bestelediği 'Ernani' operası, Offenbach'ın ünlü 'Güzel Helena/La Belle Helene' opereti, Stravinski’nin 'The Rake’s Progress', Çaykovski'nin 'Uyuyan Güzel', Stravinski'nin 'Bahar Ayini-Ateş Kuşu' eserleri sahnelenecek.

Önceki yıllarda sahnelenmiş birçok opera ve bale temsilinin, opera orkestrası, 'lied' konserleri ve müzikli çocuk oyunlarının yanı sıra, KBSO ve İDOB iş birliğiyle düzenlenen 'Opera ve Bale Kostümleri' sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak,

Sahnenin gelenekseli haline gelen 'Pazartesi Oda Müziği Konserleri' dizisinde ise, Rusya’dan 'Borodin Quartet', 'Gershwin Quartet' ve ünlü trompetçi S. Nikarikov, Amerika’dan Julliard Quartet gibi isimler sahne alacak.

Akşam üzeri icra edilecek ve önemli sanatçıların ağırlanacağı 'Fuaye Konserleri', 'Bir Şölendir Opera' etkinlikleri dışında, İstanbul Kültür Sanat Vakfının (İKSV) Haziran 2017'de düzenlenecek Uluslararası Müzik Festivali konserleri de KBSO'da icra edilecek

KBSO'nun yeni sezonu 3 Ekim'de gerçekleştirilecek 'Borodin Quartet' konseriyle başlayacak.

Kaynak: AA