Serhad Şehrinin Çok Uluslu Halk Pazarı

Sınır kapısından Edirne'ye girişte haftanın diğer günlerine göre Edirne'ye yakın yerlerde oturan Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının cuma günleri günü birlik girişlerinin fazlalığı 'Sosyete pazarına' uluslararası ilgiyi ortaya seriyor.

Türkiye'nin sınır kenti Edirne'deki halk pazarı Yunan ve Bulgar vatandaşlarınında ilgisini çekiyor.

Halk arasında 'Sosyete pazarı' olarak da bilinen Ulus Pazarı hem gıda hem de kıyafet alışverişlerinde uygun fiyatları arayanların vazgeçilmez adreslerinden oluyor.

İzinleri biten ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından, Yunan ve Bulgar vatandaşlarına yoğun ilgi toplayan pazar özellikle kıyafet alışverişleri bölümündeki yoğunluğu pazar kapanana dek sürdürüyor.

Sınır kapısından dirne'ye girişte haftanın diğer günlerine göre Edirne'ye yakın yerlerde oturan Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının cuma günleri günü birlik girişlerinin fazlalığı 'Sosyete pazarına' uluslararası ilgiyi ortaya seriyor.

Bulgaristan'dan alışveriş için gelen Aleksandır Mikhailov, AA muhabirine her cuma alışveriş için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

Ülkesine göre daha ucuza daha kaliteli ürünleri bulabildiği için Edirne'deki pazarı tercih ettiğini anlatan Mikhailov, 'Edirne'de ürünler ucuz olduğu için geliyorum. Bize göre daha uygun fiyatlara daha kaliteli ürünler alıyorum. Bulgaristan'da Edirne pazarı biliniyor ve çok gelen oluyor.' diye konuştu.

İzin dönüşü Kapıkule Sınır Kapısı'na giderken pazara uğrayan Nezihe Dıraya da eşi Helmut'la her yıl dönüşte Edirne pazarından alışveriş yapmadan Berlin'e gitmediklerini söyledi.

Batı Trakya'dan, Balkan ülkelerinden de gelenler bayram alışverişi için gelecek hafta yine geleceklerini ifade ederek, Kırcaali'den gelen Selime Hakkı ise fiyatların Edirne pazarında çok ucuz olduğunu söyledi.

Kaynak: AA