Şehit Astsubay Halisdemir'in Adı Bartın Üniversitesinde Yaşatılacak

Bartın Üniversitesi Senatosu, darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını beden eğitimi ve spor yüksekokuluna verme kararı aldı.

Bartın Üniversitesi Senatosunca beden eğitimi ve spor yüksekokuluna, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının verilmesini kararlaştırdı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, senatoda Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu adının Şehit Ömer Halisdemir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak değiştirilmesine karar verildiğini kaydetti.

Şehit Halisdemir'in milletin ortak bir kahramanı olduğunu vurgulayan Kaplan, 'Darbeci hainler 30 kurşun sıkarak Halisdemir'i vatanından ve ailesinden koparmak istediler ama onu öldüremediler. Aksine, terör örgütüne mensup 10 koruma subayı, sıktıkları kurşunlarla onu ölümsüzleştirmiştir. Halisdemir artık yalnızca anne ve babasının değil, Türk milletinin şehidi, aziz ve şerefli bir evladıdır.' şeklinde konuştu.

Kaplan, senatoda aldıkları kararı Yüksek Öğretim Kurulu'na gönderdiklerini ifade etti.

15 Temmuz gecesi Türkiye'nin acımasız bir darbe girişimine sahne olduğunu anlatan Kaplan, 'Son yıllarda aydınlık yarınlara erişme yolunda büyük ivme kazanan ülkemiz 15 Temmuz günü karanlığa itilmek istendi. Devletimizin bekasını ve demokrasiyi hedef alan hainlerin kalkıştığı darbe girişimi karşısında milletimiz vatanına, tarihine ve geleceğine sahip çıktı. Tarih boyunca egemenliğimize kasteden güçler karşısında hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyan milletimiz bunun şanlı bir örneğini tekrar gösterdi.' ifadesini kullandı.

Kaplan, üniversite kampüsünün Zonguldak yolu üzerinde inşa edilen Kutlubey Kampüsü'ne taşınacağını belirterek, şöyle devam etti:

'Kampüs içerisindeki Şehit Ömer Halisdemir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun çevresinde inşa edilecek birimlerle farklı spor branşlarını da tek çatı altında toplayan bir spor kompleksi olacak. 16 bin 777 metrekare kapalı alana kurulacak. Gerek işlevselliği gerek modern yapısıyla Türkiye'de ilk üçe girecek, bölgesinde ise tek olacak. Çok sayıda spor branşına ait salonların yer aldığı spor kompleksinde, salonlar her spor dalının bağlı bulunduğu federasyonun standartlarına uygun olarak düzenlenecek.'
Kaynak: AA