Sarkozy'nin Kitabı Liste Başı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin 'Her şey Fransa İçin' başlıklı kitabı, ülkede en çok satanlar listesinin başında yer alıyor.

Fransa eski Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy'nin, 2017'deki cumhurbaşkanı seçimi aday adaylığını ilan ettiği 'Her şey Fransa İçin' adlı kitabı Fransa'da en çok satan kitaplar listesinin başına tırmandı.

Kitabın yayımcısının yaptığı yazılı açıklamaya göre, kitap üç günde 32 bin kopya sattı.

Kamuoyu yoklamalarında merkez sağ politikacının cumhurbaşkanı seçimi için aday adaylığını açıklamasının ardından kendisine desteğin arttığı görülüyor. Yoklamalarda sağın en güçlü aday adayı olarak ise eski Başbakanlardan Alain Juppe ön plana çıkıyor.

Son günlerde, ülkede daha sonra Danıştay tarafından iptal edilen tesettür mayo yasağını destekleyen Sarkozy, sığınmacıların ülkeye alınması konusundaki eleştirileriyle de kamuoyunda popülerliğini arttırmıştı.

Fransa'da 2007-2012 yılları arasındaki cumhurbaşkanlığı dönemindeki icraatlarıyla Türk kamuoyunun da sıklıkla tepkisini çeken Sarkozy, ocak ayında yayımladığı 'Ömür Boyu Fransa' kitabında adeta günah çıkararak iktidardaki faaliyetlerine yönelik özeleştiriler yapmış, Sarkozy'nin kitabı 195 bin kopya satmıştı.

Fransa'da iktidardaki sol partinin kamuoyu desteğinin azalması nedeniyle 2017 yılında yapılacak seçimin merkez sağ aday adayları ile aşırı sağcı Ulusal Cephe aday adayı Marine Le Pen arasında geçmesi bekleniyor.
Kaynak: AA