Orman Ve Su İşleri Bakan Eroğlu Açıklaması '15 Temmuz'da Milletimizin Kahramanlığı Kayda Geçti'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde DSİ 19. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan 325 milyon lira değerindeki 37 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı.

Orman Ve Su İşleri Bakan Eroğlu Açıklaması '15 Temmuz'da Milletimizin Kahramanlığı Kayda Geçti'
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin yıllardır hizmete hasret kaldığını belirtti.

AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin 16,5 milyar hizmet aldığını aktaran Yılmaz, "Hem Türkiye’nin makus talihi hem Sivas’ın makus talihi değişiyor. İstiyoruz ki insanımız doğduğu yerde doysun ve atasının mezarını terk edip gitmesin" dedi.

Yılmaz, 14 yılda çok büyük şeyler yaptıklarını dile getirerek, Sivas’ın da bu sürede değiştiğini, geliştiğini aktardı. Türkiye’nin ve Sivas’ın yarınının bugünden daha iyi olacağını vurgulayan Yılmaz, "Türkiye büyürken Sivas küçülür mü, Türkiye’nin geleceği aydınlık olurken Sivas’ın geleceğinin karanlık olması düşünülebilir mi? Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım. İnşallah bu birlikteliğimiz sağladığımız sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Sivas’a yapılması planlanan projelere de değinerek, "Tamamlanan ve tamamlanacak projelerle birlikte Sivas’ın şu anda sulanabilecek arazisinin yaklaşık yarısını suluyoruz. Yüzde 15’inin de çalışmaları devam ediyor. Anacak tamamını sulayabilmemiz lazım. İnşallah 2019 sonuna geldiğimizde 700 binin üzerinde araziyi sulamaya açacağız" ifadelerini kullandı.

"Paralar hep hortumlanıyordu"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise, eskiden Türkiye’de temel atıldığını fakat bitmediğini belirtti.

Bir göletin ancak 22 yılda bittiğini dile getiren Eroğlu, "Dere ıslahı bitmiyordu. Neden? Paralar hep hortumlanıyordu. Bunu unutmayın. Geçen gün yabancı biri, ’Ya bu kadar yatırımı nasıl yapıyorsunuz?’ diye soruyor. Ben de ’Gayet basit’ dedim. ’Bir havuz düşünün, oraya bir yerden su geliyor. Fakat birisi 30 santimlik, birisi 60 santimlik, birisi bir metrelik hortumlarla havuzun sularını bir yere götürürse havuzda su birikir mi?’ dedim. ’E dedi ne yaptınız?’ dedi.

’Biz bu hortumları kestik’ dedim. Kimisini Sivas baltasıyla, kimisini Ankara testeresiyle kestik, artık havuzda su doluyor" açıklamasında bulundu.

Daha önce eski Türkiye’de vergilerin yüzde 86’sının faiz lobisi tarafından hortumlandığını belirten Eroğlu, "Artık faiz lobisinin hortumu kesildi mi? Eskiden 30 metre yükseklikteki bir gölet sulaması hariç 22 yılda 45 trilyona yapılıyordu. Şimdi biz 30 metre yükseklikteki göleti sulaması dahil 4 buçuk milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz. Demek ki ihale lobisinin de hortumları kesildi" dedi.

Bakan Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek şunları kaydetti:

"Terör örgütüne karşı gerçekten bir destan yazdınız. Bu terör örgütünü perişan eden, etkisiz hale getiren kahraman Türk milletidir. Milletimizin şanlı destanı dünya tarihinde kayda geçti. Dolayısıyla milletimizin kahramanlığıyla gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Başbakanımız, bakanlarımızın ve bütün siyasi partilerin kararlılığı neticesinde darbe püskürtüldü. Ben size teşekkür ediyorum. Bakanımız dedi ki ’Sivas’ta meydanda 50 bin kişi var’ deyince size teşekkür için geldik. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız."

Konuşmaların ardından Bakanlar Eroğlu ve Yılmaz, il protokolüyle birlikte butona basarak 37 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA