Milli Mücadele Kahramanları Anıldı

Yunan kuvvetlerine karşı mücadele ederken şehit düşen Mücahit Makbule Efe ve Akıncı Müfrezeleri Komutanı İbrahim Ethem Akıncı, mezarı başında anıldı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Milli Mücadele yıllarında Yunan kuvvetlerine karşı savaşırken şehit düşen Mücahit Makbule Efe ve Akıncı Müfrezeleri Komutanı İbrahim Ethem Akıncı için anma töreni düzenlendi.

İlçe mezarlığında Akıncı'nın kabrinde başlayan anma programı, Halk Eğitim Merkezi'nde, Büyükşehir Belediyesince hazırlanan 'Balıkesir'de Milli Mücadele Kahramanları' sergisinin açılışıyla devam etti.

Sergi açılışının ardından, Makbule Efe'nin Eğridere Mahallesi'ndeki mezarı ziyaret edildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, törende yaptığı konuşmada, vatanı kaybetmemek uğruna verilen mücadeleyi herkesin kitaplardan bildiğini söyledi.

Gördes ve Demirci ilçelerinden katılımlarla şehitleri andıklarını ifade eden Yavaş, şunları kaydetti:

'Gördes, Demirci ve Sındırgı, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Üç ayrı ilçe, çok hoş, güzel bir etkinliğe imza attı. Mücadele yılları bu vatanın kolay elde edilmediğini bize gösteriyor. Kolay elde edilmeyen bu vatanı kolay kolay kimseye bırakacak, bir karış toprağımızı da kimseye verecek halimiz yok. Değerlerine sahip çıkan bir millete hiç kimse, hiçbir gücün yaptırabileceği bir şey yoktur. İnşallah yakın zamanda tamamlanacak Meydan Projesi ile buraya Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nın sağına ve soluna İbrahim Ethem Akıncı ile Makbule Efe anıtları yapılacak.'

Program kapsamında, Akıncı ile Efe'nin canlandırıldığı tiyatro oyunu sahnelendi. Daha sonra Gördesli tarihçi Yurdun Güvenen, Makbule Efe'yi anlattı.
Kaynak: AA