Kurban Pazarlarında Okul Harçlıklarını Çıkartıyorlar

Kurban pazarında görev alan çocuklardan bazıları çobanlık, bazıları da satışta aracılık yaparak okul masraflarını çıkarmaya çalışıyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki kurban pazarında görev alan çocuklar, böylece harçlıklarını kazanıyor.

Çubuk ilçesinde kurulan kurban pazarında görev alan çocuklardan bazıları çobanlık, bazıları da satışta aracılık yaparak okul masraflarını çıkarmaya çalışıyor.

Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşları karşılayan çocuklardan bazıları baktıkları hayvanların yularını tutuyor, bazıları seyyar satıcılık yaparak para kazanma uğraşı veriyor.

Kimi babasına, kimi amcasına, kimi ise komşusuna yardım etmek için pazara geldiğini belirten çocuklar haftada 10-100 lira arasında para kazanıyor.

Pazarda çalışan çocuklardan ortaokul öğrencisi Taner Dadak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boş zamanlarında babasına yardım etmek için pazara geldiğini söyledi.

Kazandığı para ile okul masraflarını karşıladığını dile getiren Dadak, 'Müşteri geldiğinde babamı çağırıyorum, babam da pazarlık ederek satıyor. Sonra kurbanlıkları araçlara yüklemeye yardım ediyoruz. Haftada 20-30 lira alıyorum.' dedi.

Veli Deniz Erdem (9) de kurbanlıkları satarak hem babasının hem de kendisinin hayalini gerçekleştirmek istediğini anlattı.

Kurbanlık alan müşterilerden çoban parası istediğini belirten Erdem, 'Sattığım hayvanlar için 5 -10 lira veriyorlar. Bu kurbanlıkları satabilirsek istediğimiz şeyleri alabileceğiz. Bizim arabamız yok, Kurban Bayramı'ndan sonra kendimize araba alacağız.' diye konuştu.

İleride pilot olmayı istediğini bildiren Erdem, hiç uçağa binmediğini ama biraz yükseklik korkusu bulunduğunu, böylece bu korkusunu da yenebileceğini kaydetti.

Babasıyla kurbanlık satmaya gelen Arif Sepetçi ise lise birinci sınıfta öğrenim göreceğini ifade ederek, 'Kurbanlık satmaya geldik, henüz satamadık. Kazandığım parayı okul harçlığı olarak kullanacağım.' diye konuştu.

Yusuf Yalama da okuldan kalan zamanlarında pazarlarda su ve çekirdek satarak ailesine destek olmaya çalıştığını vurgulayarak, 'Haftada 50-100 lira civarında kazanıyorum. Kazandığım parayla da okul masraflarımı çıkartıyorum.' ifadesini kullandı.

Veli Deniz Erdem'in babası Ahmet Erdem de oğlunun kendisine yardımcı olduğunu, böylece harçlığını çıkardığını kaydetti.

Kaynak: AA