Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev Çin'de

Nazarbayev, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü.

ASTANA – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Çin ile ekonomik ilişkilerini yeni bir seviyeye çıkartarak stratejik ortaklığın örnek modelini oluşturduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu, internet sitesinde yayımladığı açıklamada G20 Zirvesi'ne katılmak için Çin'de bulunan Nazarbayev'in Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldiği belirtildi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede Nazarbayev ve Şi Cinping , bölgedeki ve dünyadaki gelişmeler hakkında da görüş alış verişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek pekiştiğini belirterek “Ekonomik ilişkilerimizi yeni seviyeye çıkartarak, stratejik ortaklığın örnek modelini oluşturduk.” dedi.

Devlet Başkanı Şi Cinping, Kazakistan’ın bölge ve dünya ekonomisinin kalkınmasında önemli bir rol oynadığına işaret ederek, iki ülke arasında çeşitli alanlardaki ilişkilerin giderek hız kazandığını söyledi.

Görüşmede Kazakistan’ın Nurlı Col kalkınma projesiyle Çin’in İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ulusal projeleri kapsamında iş birliği sözleşmeleri de imzalandı.
Kaynak: AA