Kanlıca Bilgi Evi Yeni Dönem Kurs Kayıtlarına Başladı

Afyonkarahisar Belediyesi Kanlıca Bilgi Evi, yaz döneminde yaptığı faaliyetlerle velilerin takdirini toplarken, okulların açılmasıyla birlikte yapılacak hafta Sonu TEOG kursları için kayıtlarına başladı.

Kanlıca Bilgi Evi Yeni Dönem Kurs Kayıtlarına Başladı
Kanlıca Bilgi Evi Müdürü Hayati Kanat, kurumun kentte faaliyet gösteren diğer bilgi evlerinde olduğu gibi 3’lü protokolle faaliyet gösterdiğini söyledi.

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin yaptığı protokolle işlevlerini sürdürdüklerini belirten Kanat, “Bilgi evlerinin işleyişi hakkında ne yazık ki bazı kesim tarafından zaman zaman eleştiriler gelmektedir. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tahsis edilen binada İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri, Hedef İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü idaresinde okul döneminde hafta sonu TEOG kursları vermektedir. Bu işleyiş diğer bilgi evlerinde de aynıdır. Kendinden bağımsız bir şekilde hareket edemeyen bu kurumlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri tarafından denetlenmektedir. Kısacası işleyiş aynı okul kursları gibidir” diye konuştu.

Faaliyetlerden de bahseden Kanat, “Biz Kanlıca, Ataköy, ve Kışlacık mehallerinden gelen öğrencilere hizmet vermekteyiz. Burada isteyen ailelerimiz okulların açılmasıyla birlikte kayıt yaptırırlar. Bu kayıtlar Milli Eğitimin EBA sistemi üzerinden yapılır. Bunun yanında geçtiğimiz yaz döneminde 60 öğrencimizi Yaz Okulu kurslarına kayıt yaptık. Burada öğrenciler Kur’an eğitiminin yanı sıra, yüzme, halı saha etkinliği, piknik ve son olarak ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ümraniye’deki Bakanlığın resmi kamp alanında, İzcilik Federasyonu’ndan alınan izinler ve kayıtlar doğrultusunda 1 haftalık izcilik kampı etkinliğimiz olmuştur. Sigara, alkol, tiner ve hatta esrar gibi madde bağımlılığının sıklıkla görüldüğü Ataköy civarında bizler öğrencileri bilgi evimizdeki sosyal ve sportif faaliyetlerle uzak tutmaya çalışmaktayız. Bu evler 24 saat güvenlik kamerası sitemiyle takip edilmekte olup, ayrıca faaliyetler ve işleyiş hakkında bilgi almak isteyen ilimizin tüm vatandaşlarına kapımız açıktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA