Kahramanmaraş'ta Badem Hasadı Başladı

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Tarla Günleri' kapsamında organik tarım metodu ile üretimi yapılan badem hasadı yapıldı.

Pazarcık İlçesinin Bölükçam Mahallesi'ndeki badem bahçesindeki hasat programında, sektör üreticileri, tüccar ve teknik elamanlar bir araya geldi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, programda yaptığı konuşmada, hasadın yapıldığı alanın marjinal bir alan olduğunu ve kısıtlı sayıda ürün elde edildiğini söyledi.

Badem'in ülke için gelecek vaat edilen ürünlerden olduğunu belirten Emiralioğlu, şunları kaydetti:

'Badem üretimi önümüzdeki yıllarda da giderek artacak. Biz, badem de hala ithalatçı bir ülkeyiz. Demek ki çok badem bahçesi kurmaya ihtiyacımız var. Kahramanmaraş'ın badem üretimi için iyi bir iklimi var. İklim müsait olmazsa badem gibi önemli bir ürünü yetiştiremeyiz. Yine badem, ceviz bunlar yaş meyve değil, kuru gıda olması pazarlama açısından bize avantaj sağlıyor. Biz çiftçilerimizin üreticilerimizin, özellikle büyük yatırımcılarımızın badem ve ceviz gibi bölgemiz için önemli ürünlerini değerlendirmelerini düşünüyoruz.'
Kaynak: AA