İzmir Merkezli 5 İldeki FETÖ/PDY Soruşturması

Aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Gültekin'in de bulunduğu 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 64 şüpheliden 19'u daha İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Gültekin, Gediz Üniversitesi 'imam'larından olduğu iddia edilen Yaşar N'nin de bulunduğu şüpheliler, İzmir Adliyesine sevk edildi.

Öte yandan, gözaltındaki İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde şube müdürü olan Halil Ö. de emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli için İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 64 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 13'ü tutuklanmış, Kıraç ve 28 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA