'IFA 2016' Kapılarını Açtı

Berlin'deki tüketici elektroniği fuarı 'IFA 2016'da rekor sayıda firma ürünlerini sergileyecek Fuar kapsamında bu yıl ilk kez 'Akıllı ev' konseptiyle 15 farklı ülkeden 40'tan fazla firma en yeni akıllı ev ve hizmetleri ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı 'IFA 2016', ziyaretçiler için bugün kapılarını açtı.

Her yıl Almanya'nın başkenti Berlin'de Messe Berlin tarafından düzenlenen IFA, bu yıl da dünyaca ünlü markaların son trend teknoloji ürünleri profesyoneller ve ziyaretçilerle buluşacak.

Türkiye'den başta Arçelik ve Vestel olmak üzere çok sayıda şirketin katılım göstereceği bu yılki fuarın alanı geçen yıla kıyasla yüzde 5 genişleyerek 158 bin metrekareye yükselirken, katılımcı sayısı da yüzde 13 artarak bin 823'e çıktı.

Bu yıl rekor sayıda katılım gerçekleşen fuar kapsamında, 2016 yılında ilk kez ana fuar alanının dışında profesyonel ziyaretçiler için 'İstasyon Berlin' ismiyle ek bir sergi alanı açıldı.

Türkiye, Çin, Danimarka, Almanya, Fransa, Japonya, Avusturya, Polonya, Slovenya ve Tayvan gibi ülkelerin yer alacağı bu alanda, sektördeki potansiyel müşteriler, satıcılar, alıcılar ve iş ortakları bir araya gelerek birebir görüşme imkanı yakalayacak.

Messe Berlin Üst Yöneticisi (CEO) Christian Göke, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 'IFA, en akıllı oyuncuları tek alanda bir araya getiriyor. IFA'nın büyüme hikayesini devam ettirmekten ve IFA 2016'yı şimdiye kadarki en büyük IFA yapmaktan mutluluk duyuyoruz.' ifadelerini kullandı.

- 'Akıllı ev' konsepti

Fuar kapsamında yeni bir alan da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 'Akıllı ev' konseptiyle 15 farklı ülkeden 40'tan fazla firma 3 bin metrekarelik alanda en yeni akıllı ev ve hizmetleri ürünlerini sergileyecek.

Akıllı mutfak, bağlanabilir otomobiller, sanal gerçeklik ve nesnelerin interneti bu yılki IFA'nın en önemli konularından olacak.

Ayrıca ziyaretçiler, fuarda televizyon, ses, akıllı ev, akıllı telefon, giyilebilir cihazlar, 3 boyutlu yazıcı, otomotiv, robotik ve telekomünikasyon gibi bir çok alanda son model ürünleri yakından inceleme fırsatı bulabilecek.

Öte yandan, fuarda akıllı telefonlar ve aksesuarlar da ziyaretçilerin odak noktasında olacak.

Samsung, önceki gün fuar kapsamında düzenlediği etkinlikte yeni akıllı saatleri Gear S3 Classic ve Frontier'ı resmen duyurdu. Sony, Lenova, Huawei ve bazı Çin firmaları da fuar boyunca düzenleyeceği etkinliklerle yeni akıllı telefonlarını tanıtacak.

Yaklaşık 250 bin kişin ziyaret etmesi beklenen fuar, 7 Eylül'de sona erecek.
Kaynak: AA